Engelse naam: Ember
Bijnamen: Meerdere o.a.: "Kitling" door Leetah, "Little red-haired elf" door Trinket, en "Little chief-to-be" door Hemelwijs, en “Vuurhaar” door Teir.
Leeftijd: Ligt aan welk verhaal je leest, maar op z'n oudst ongeveer 20 jaar
Zielnaam: Zheel
Ras: Elf, wolfrijders
Geslacht: Vrouwelijk
Status: Sterfelijk, levend
Functie: Leidster en jager
Magie: Geen echte magie, maar heeft wel een gave om te leiden als een Hoofdman.
Bonddier: Wolf - Wanglikker (Choplicker) overleden, Vlek (Patches) levend
Kleur ogen: Blauwgroen
Haar: Vuurrood lang golvend haar. Als kind had ze twee staartjes aan wederzijde van haar hoofd. In haar pubertijd liet ze haar haren los hangen en sinds ze het leiderschap op zich heeft genomen draagt ze haar haren in de leiderslok.
Erkend: Teir
Levensgezel: Geen
Liefdesgezel: Maker (vanaf het begin van haar pubertijd tot halverwege ‘The Wild Hunt’), Teir.
Vader: Snijer
Moeder: Leetah
Zoon(s): Geen
Dochter(s): Geen
Broers: Geelhaar (tweelingbroer)
Zusters: Geen

Amber zou je eigenlijk de 12e hoofdman van de Wolfrijders kunnen noemen.

In tegenstelling tot haar tweelingbroer Geelhaar is Amber een wolfrijdster in hart en nieren. Wat voor Snijer van het begin af aan duidelijk maakte dat Amber en niet Geelhaar ooit een keer de leiderslok zou overnemen.

Als jong was ze vaak wat onbezonnen, wat de ene keer goed en de andere keer helemaal fout uitpakte. Ze probeerde Snijer in doen en laten te imiteren, maar misschien juist daardoor kwam het regelmatig tot stevige botsingen tussen vader en dochter, met als hoogtepunt de ruzie waarbij Amber van Snijer niet mee mocht met het paleis naar Zorgeloos.

Wanneer Amber als tiener in Zorgeloos komt ontmoet ze Maker opnieuw. Maker, die nu veel ouder is dan Amber leert haar het nodige over het leven en de lichamelijke geneugten die daarbij kunnen komen kijken.
Door de vernietiging van het paleis en de oorlog die de elfen tegemoet gaan besluit Snijer dat Amber een groep elfen moet meenemen op zoek naar een nieuwe borg. Dit zodat "de weg" blijft bestaan, omdat de elfen die de strijd aangaan volledig van het pad af zullen gaan.
Ze kiest uit de stam een aantal elfen die met haar mee zullen gaan. Als genezer kiest ze voor Leetah, in plaats van Maker. Tijdens haar eigen queste komt ze Teir tegen. Door zijn vreemde gaven intrigeert hij Amber, maar hij vormt ook een gevaar voor de stam, omdat hij de monsters van Winnowil aan lijkt te trekken. Ondanks dat Amber wil dat Teir blijft kiest ze voor de veiligheid van de stam geeft Teir de keus, laat je genezen en blijf, of blijf wie je bent en ga weg. Teir kiest het laatste.

Nadat het paleis weer in handen van de elfen is besluit Amber om met "al die mij volgen willen" de monsters van Winnowil uit de weg te ruimen. Maker gaat met Amber mee. Tijdens deze missie komen ze Teir weer tegen. Dit zorgt voor de nodige spanningen tussen Maker, Teir en Amber. Tot op heden heeft Amber nog geen keuze gemaakt wie van de twee haar slaapbontjes mag verwarmen.

Door een twist in de stam raakte Amber haar leiderslok kwijt aan Scouter. Amber wilde namelijk met de mensen praten, terwijl Scouter ze liever uitroeide. Het gevecht dat hierop volgde verloor Amber. Als verstotene moest ze haar eigen hachje zien te redden. Uiteindelijk krijgt ze van Scouter haar plaats in de stam terug.

 

Elfquest character Ember

Elfquest character Ember

Elfquest character Ember

Elfquest character Ember

Elfquest character Ember

Elfquest character Ember

Elfquest character Ember

 

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide