Engelse naam: Aroree
Bijnamen: Heeft bij veel Elfen een bijnaam o.a.: "Pale sister" door Savah, "Lovely Glider" door Ekuar en "Child-thief" door Rayek
Stam: Wolfrijders, vroeger Vliegers
Leeftijd: Waarschijnlijke 8000 jaar oud
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam: Onbekend
Zielmaat: Onbekend
Bondvogel: Littletrill
Kleur ogen: Bleekblauw
Haar: Goudgeel
Magie: Geen, maar kan wel zweven
Partner van: Onbekend
Verhouding met: Hemelwijs
Zoon(s): Geen
Dochter(s): Geen
Vader: Onbekend
Moeder: Onbekend
Broer(s): Onbekend
Zuster(s): Onbekend
Status: Onsterfelijk
Aroree was één van de Verkozen acht. Toen ze Hemelwijs ontmoette liet hij haar een grotere wereld zien. Aroree zei tegen Hemelwijs “Ik vind je ogen leuk als je praat. Ze glinsteren als sterren’. Aroree zag een vonk in Hemelwijs, één die ontbrak in haar leven. Toen Lord Voll gedood werd door de trollen uit de Bevroren Berg vluchtte Aroree terug naar de Blauwe Berg. Jaren later stuurde Winnowill Aroree er op uit om de bewaarders terug te brengen. Aroree was net een gevangen dier, wanhopig op zoek naar een manier om de Blauwe Berg te verlaten en aan Winnowill’s strenge overheersing te ontsnappen. Toen Aroree Windkind zag, zag ze ook haar vluchtweg. Ze ontvoerde hem naar de Blauwe Berg en gaf hem aan Winnowill. Aroree smeekte Winnowill haar vrij te laten in ruil voor Windkind ‘Er is iets… mis met mij! Ik … ik kan niet langer wonen in de Blauwe Berg!’. Aroree’s wanhopige verlangen om de berg te verlaten was zo groot dat ze Kureel bijna dodelijk verwonde voor ze vluchtte op haar bondvogel Littletrill. 

Aroree verloor haar hele levenswijze en zocht troost bij de enige waarvan ze dacht dat die haar nog restte; Hemelwijs. Hemelwijs overtuigde haar ervan dat ze naar Het Paleis van de Allerhoogsten moest gaan om de antwoorden die ze zocht te vinden. Bij aankomst bij Het Paleis deinsde ze terug bij het zien van een gewelddadige strijd tussen de Teruggangers en de Trollen. Ze vluchtte naar de Blauwe Berg en zag dat het hier niet veel beter was., de Blauwe Berg lag in puin en haar volk was dood. Aroree zei tegen Kahvi ‘Ik heb geen heer meer om te dienen en geen veilige plaats meer’. Aroree voegde zich bij Kahvi en diens kleine dochter Venka. Ze reisden samen hoewel hun doelen behoorlijk uiteen liepen. Aroree zocht Hemelwijs voor troost, Kahvi spoorde Rayek op voor wraak.

Tijdens de bestorming van de citadel kwam Aroree’s zwevende krachten goed van pas, terwijl ze samen werkte met Rayek, Venka en Zhantee om een kleurenrol terug te krijgen. Haar lange sluimerende vaardigheid met de klauwzweep beleefde ze een herleving op kritieke momenten. Toen het eenmaal vaststond dat alleen een Allerhoogste de scherven van Het Paleis weer in elkaar zou kunnen zetten trotseerde Aroree de gewelddadige rellen, verliet de Citadel en bracht Timmain terug. Het is onduidelijk wat er met Aroree gebeurde nadat Het Paleis weer heel was en de elfen stammen herenigd werden.

 

Elfquest character Aroree

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide