Engelse naam: Ausra
Stam: Allerhoogsten / Orginele Wave dancers
Leeftijd: Onbekend
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam: Onbekend
Zielmaat: Onbekend
Bonddier: Narwal (arctische tandwalvis)
Kleur ogen: Onbekend
Haar: Onbekend
Magie: Heler, lichaamsvervormer.
Partner van: Desh
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Tentus
Dochter(s): Neama
Vader: Onbekend
Moeder: Onbekend
Broer(s): Onbekend
Zuster(s): Onbekend
Status: Onsterfelijk, overleden

Ausra was een allerhoogste die in een klein groepje van vijf, (Ausra, Desh, Livian, Sima en een onbenoemde) wegvluchtten van het paleis van de allerhoogsten na de crash op Abode. Ze raakten elkaar kwijt en Ausra verdwaalde. Haar mede allerhoogsten gingen er dan ook van uit dat ze was omgekomen. Ze kwam echter terug op de rug van een gehoornde walvis om haar vier lotgenoten te redden. Drie overleefden dat, één verdronk er.

Ausra was de moeder van de Wavedancers en leerde de anderen hoe ze in het water konden leven. Ze droeg een ketting om haar hals met een kristallen talisman die gemaakt was van een stuk van het paleis. Deze ketting was bedoelt als geschenk voor de mensen.

Nadat de Wavedancers een plek hadden gevonden om te wonen, vormde ze haar benen om tot een staart. Ze deed dit ook bij andere Wavedancers.

Ze was de eerste leider van de Wavedancers, die deze titel De Kroon noemen. Nadat de vloek van erkenning haar volk demoraliseerde besloot Ausra om zonder overleg op zoek te gaan naar hulp. Haar dochter Neama nam de kroon toen over.

Vele jaren later worden haar botten gevonden door een aantal van haar nakomelingen. Haar laaste rustplaats is op een narwal kerkhof. Haar skelet omarmt de restanten van haar geliefde narwal.

 

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide