Engelse naam: Bearclaw
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Ongeveer 1200 jaar oud
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Renn (Grenn) bij Vreugdeblad
Zielmaat: Langtak
Bondwolf: Kuif (Crest), Happer (Snapper) en Zwartpels (Blackfell)
Kleur ogen: Grijs
Haar: Donkerbruin, halverwege de rug
Magie: Geen
Partner van: Vreugdeblad
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Snijer
Dochter(s): Geruchten dat Vosbond zijn dochter is
Vader: Menslokker
Moeder: Waarschijnlijk Doornbloem
Broer(s): Geen
Zuster(s): Geen
Status: Sterfelijk, overleden bij de slag om Madcoil
De tiende hoofdman van de Wolfrijders.

Een Wolfrijder zoals je ze maar zelden tegenkomt! Niemand leefde zo wild en roekeloos en toch zo volgens de regels als hij. Het tiende stamhoofd van de Wolfrijders, levensgezel van Vreugdeblad. Bereklauw is de vader van Snijer. Als stamhoofd was hij buitengewoon dapper en roekeloos, maar tamelijk lomp in omgang met de andere stamleden. Als Bereklauw hulp zocht, wat niet vaak voorkwam. Ging hij naar Langtak. De oude verhalen verteller (deze elf was nog ouder dan Bereklauw) stond hem bij met wijze raad en het is niet ondenkbaar dat zij vele nachten samen doorbrachten om te genieten van droombessen, want droombessen waren Bereklauw’s eerste liefde waar hij zelfs een hele maan op wacht zat bij een droombessenstruik. Bereklauw’s liefde voor droombessen zou het begin zijn van het contact met de trollen. Het trollenvolk leefde al eeuwen onder de borg en de elfen wisten van niets, totdat Bereklauw, kwaad omdat iemand zijn droombessenstruik plunderde, een trol ving. De dief bleek de grootmoeder aller trollen te zijn, de oude Etterbuil. In ruil voor haar vrijlating eisten de elfen metalen messen en mooie sieraden en dat was het begin van het verbond tussen elf en trol. Bereklauw ontwikkelt zich tot een echte onderhandelaar en door veel te winnen met gokken maakt hij de trollen heel wat spullen afhandig, inclusief Nieuwe Maand, de sleutel van de quest. Bereklauw, de enige elf die bijna even slim als een trol was, meent Haakneus.

Bereklauw leefde ongeveer 1200 jaar en hij haalde meer rottigheid uit en wist meer over het leven dan welke elf ook. Maar toen Madcoil, als een straf van de Allerhoogsten, hem zijn levensgezel ontnam verloor hij zijn wil om te leven en zocht hij enkel nog maar naar wraak en verlossing. Hij vond zijn verlossing, hij vond de dood in dezelfde klauwen die zijn levensgezellin hadden verscheurd. Zijn wraak werd echter uitgevoerd door zijn zoon Snijer, Bloed van Tien Hoofdmannen.

Elfquest character Bearclaw

Elfquest character Bearclaw

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide