Eerste naam: Vogelroep (Birdcall)
Engelse naam: Treestump
Bijnamen: "Skittish pup", "Yellow beard" en "Fur chin"
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Ouder dan1000 jaar
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Onbekend
Zielmaat: Beekvisser (oveleden)
Bondwolf: Leeuwevel (Lionskin) en Krabbelbast (Scratchbark)
Kleur ogen: Blauw
Haar: Kort blond haar
Magie: Geen, maar kende veel vogels aan hun zang
Partner van: Klatering, vroeger met Beekvisser
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Geen
Dochter(s): Dauwschijn (moeder Beekvisser)
Vader: Onbekend
Moeder: Onbekend
Broer(s): Geen
Zuster(s): Vreugdeblad
Status: Sterfelijk
De oudste nog levende wolfrijder is een vechter en een jager, die door zijn beminnelijke aard een soort vaderfiguur voor de hele stam is. Hij gelooft heilig in ‘de weg’, is geen groot denker of strateeg, maar is in alle denkbare situaties onvoorwaardelijk te vertrouwen.

Hij ontpopte zich als een sterke, lenige jager die uitstekend kon klimmen en springen. Met zijn dodelijke bijl was hij een geduchte tegenstander voor mens, trol of dier. Door zijn ervaringen vraagt Snijer vaak om advies bij moeilijke beslissingen, maar Boomstronk is blij dat hij de verantwoordelijkheid als stamhoofd niet hoeft te dragen. In zijn lange leven is hij eerst levensgezel van Beekvisser geweest. Tegenwoordig leeft hij samen met Klatering. Dauwschijn is zijn dochter en hij is een broer van Snijders moeder Vreugdeblad. Hij word bijna altijd als tweede stamhoofd gekozen als Bereklauw of Snijer er niet was. Zijn taak was ook om Mensenlokker’s leiderslok er af te halen toen hij stierf. Hij deed hetzelfde bij Berenklauw en bevestigde hem daarna bij Snijer. Boomstronk is op dit moment de oudst levende wolfrijder. Hij overleefde Mensenlokker’s, Bereklauw’s en Snijer tijd.

 

Elfquest character Treestump

Elfquest character Treestump

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide