Engelse naam: Dart
Bijnamen: Zeer veel o.a.: "Little spirit", "Little chief", "Fish poker", "Little pup chief"
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: 500 600 jaar oud
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Dyrr
Zielmaat: Shushen (overleden), Serrin en Kimo
Bondwolf: Onbekend / Kimo (in zijn wolfsvorm)
Kleur ogen: Bruin
Haar: Donkerbruin tot net over de schouders
Magie: Geen
Partner van: Serrin
Verhouding met: Nieuwster
Zoon(s): Bowki
Dochter(s): Onbekend
Vader: Sterkeboog
Moeder: Maneschijn
Broer(s): Geen
Zuster(s): Crescent (overleden); Chitter (latere naam is Freetouch), geboren na een derde erkenning tussen Sterkeboog en Maneschijn.
Status: Sterfelijk
Elfquest character DartJager, vechter, scout, beschermer, oprichter en leider van de prairiewolven, de zoon van Sterkeboog en Maneschijn en was pas vier jaar oud toen de Wolfrijders uit hun borg moesten wegvluchten naar Zorgeloos. Daardoor beschouwt hij het Zonnedorp eigenlijk als zijn thuis en toen de andere Wolfrijders zeven jaar later weer doorgingen met hun queeste bleef hij bij het Zonnevolk achter als jager, beschermer en leraar. Langzaam, geduldig en met de hulp van enkele ex Wolfrijders, Houtvonk, Regenzang, Wing en Nieuwster, trainde hij sommige inwoners van Zorgeloos tot wat ze nu zijn; pseudo Wolfrijders. Dart geeft er de voorkeur aan om anderen te zien werken in een harmonieuze en actieve groep. Ondanks zijn loyaliteit aan het Zonnevolk ligt zijn hart nog bij zijn ware afkomst, de Wolfrijders. Dart zal zijn ware afkomst nooit vergeten. Het kleine Paleis is zeer belangrijk voor hem, het vergroot zijn kracht om te zenden zoadat hij nog contact met zijn ouders, die honderden kilometers van hem verwijderd zijn, kan blijven houden.

Na ruim vijfhonderd jaren de beschermer van het Zonnevolk te zijn geweest besluit Dart, net als zijn ver verwijderde familieleden, zich te laten inpakken door de Bewaarders. Sterfelijk als hij is kwam hij tot deze beslissing omdat hij toch nog eens zijn geboortestam wilde terugzien. Aangezien hij het Zonnevolk de instructie gaf hem te doen ontwaken wanneer dat nodig was, hetgeen veelvuldig nodig bleek te zijn, is Dart in vergelijking tot de Wolfrijders ouder geworden. Hij is nu zelfs ouder dan Snijer, alhoewel dat niet aan zijn uiterlijk te zien is. Tijdens zijn slaap is hij erkend door een jong meisje uit Zorgeloos. Van Dart is ook bekend dat hij een zielenvriend heeft gehad, Shushen, die is vermoord tijdens de strijd met de Teruggangers.

Elfquest character Dart

Elfquest character Dart

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide