Engelse naam: Door (male)
Bijnamen: Meerdere o.a.: "Attained One" door de Hoan-G'Tay-Sho en "Cursed moss-brained Glider" door Snijer en "Stutting fool" en "Coward" door Dart
Stam: Vliegers
Leeftijd: Waarschijnlijk 18.000 jaar oud
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Onbekend
Zielmaat: Onbekend
Bondwolf: Onbekend
Kleur ogen: Grijs
Haar: Bleek
Magie: Rotsvervormer
Partner van: Dodia
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Een niet met name genoemde zoon
Dochter(s): Geen
Vader: Geen
Moeder: Onbekend
Broer(s): Onbekend
Zuster(s): Onbekend
Status: Onsterfelijk, gedood door Dodia
Er waren twee rotsvervormers om de Blauwe berg te beveiligen. De een was mannelijk, de ander vrouwelijk. Toen de Blauwe Berg instortte was Deur zeker ook gestorven als Snijer hem niet van het verkruimelde Grote Ei had weggesleept. De Hoan G’Tay-Sho stam nam Deur aan als hun Hemelgeest en namen hem mee naar het Altijdgroene woud waar Deur ruim tienduizend jaar lang woonde in een eigengemaakte wereldje.

Langzaam ontwaakte Deur uit zijn trance en zond naar het Zonnevolk beelden van een weelderig bos. Dit trok Windkind, Dart en anderen naar hem toe. Na zijn ontmoeting met Windkind kwam Deur uit zijn comateuze toestand en voelde haat in zich branden. Hij beschouwde mensen als speeltjes en zwoer te heersen over iedereen. In zijn nieuw gevonden waakzaamheid werd hij snel tot woede bewogen verklaarde Aramak dat hij niet langer namens hem sprak en gooide hem tussen zijn muitende onderdanen. Deur dwong al zijn nieuwe menselijke slaven een eivormig steentje in te slikken waar door hij hen van binnenuit kon doden door scherpe punten te laten groeien.

Van alle elfen die Deur tegen kwam na zijn ontwaking achtte hij alleen Windkind als zijn gelijke. Hij maakte gebruik van het feit dat Windkind afstandelijk was en in hogere sferen verkeerde en zorgde er zo voor dat deze hem het kleine paleis gaf.

 

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide