Engelse naam: Ekuar
Stam: Geen, een van de Eerstgeborenen
Leeftijd: Ongeveer 10.000 jaar oud
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Onbekend
Zielmaat: Onbekend
Bondwolf: Onbekend
Kleur ogen: Bruin
Haar: Nee, is kaal, gebruikt vaak een bontmuts tegen de kou
Magie: Rotsvervormer
Partner van: Onbekend
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Onbekend
Dochter(s): Onbekend
Vader: Onbekend
Moeder: Onbekend
Broer(s): Onbekend
Zuster(s): Onbekend
Status: Onsterfelijk
De rotsvervormer Ekuar, een zoon van de Allerhoogsten, en voor zover we weten op Timmain na de oudste nog levende elf, werd als kind al gekidnapt en was duizenden jaren lang de gevangene van de trollen, die hem systematisch martelden om zijn wil te breken. Door deze behandeling is hij niet, zoals Savah of de Vliegers, tot de statige grootte uitgegroeid die hij normaal had kunnen bereiken.

Op een dag wordt hij door Rayek gevonden en bevrijd en sindsdien is hij als een vader voor hem. Ekuar is ondanks zijn beproevingen nog altijd een vriendelijke begrijpende elf. Hij steunt Rayek waar hij kan, maar als hij niet eens is met Rayeks daden trekt hij zich terug in zichzelf, wat voor Rayek meestal voldoende is om tot inkeer te komen. Leetah heeft hem aangeboden om zijn verminkte ledematen weer aan te laten groeien, maar om redenen die alleen hij kent heeft hij dat aanbod tot dusver steeds van de hand gewezen.

Elfquest character Ekuar

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide