Engelse naam: Old Maggoty
Bijnaam: Wordt soms ook wel "Ouwe Etterbuil" genoemd
Stam: Trol
Leeftijd: Niet meer bij te houden
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam: Geen
Zielmaat: Geen
Kleur ogen: Onbekend
Haar: Onbekend
Magie: Onbekend
Partner van: Haakneus
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Onbekend
Dochter(s): Kletskop
Vader: Onbekend
Moeder: Onbekend
Broer(s): Onbekend
Zuster(s): Onbekend
Status: Onsterfelijk
Etterbuit is de oer-oer-oer-oer-grootmoeder van ongeveer elke trol die er op de Wereld van de twee Manen rondloopt. Ze is onsterfelijk en met haar kruidenkennis zal ze ook niet zo snel een ongeneeslijke ziekte oplopen of aan verwondingen overlijden.

Ze gedraagt zich nogal arrogant, maar dat mag ook wel als je bedenkt zat ze de meeste trollen nog in de luiers heeft zien lopen. En heeft ondertussen de touwtjes van de trollenmaatschappij van achter de troon stevig in handen heeft. Je kunt je haar het beste voorstellen boven een bruisende en rokende ketel, waar ze heftig in staat te roeren en allerlei rare dingen ingooit; een beetje stereotype heks dus. Met haar smerige brouwsels geneest ze menigeen met een bijna irriterende volharding. Ook was zij de uitvinder van de door ons elfenvolk zo geliefde droombessenwijn. Dit (en meer) ruilt ze na heftige onderhandelen met de elfen voor materialen waar de trollen niet zo makkelijk aan kunnen komen, zoals bontvellen en vers vlees.

Ondanks dat ze de elfen maar rare wezens vindt, heeft ze toch een soort respect voor ze gekregen omdat elfen onderling een hele sterke (familie) band hebben. Haar dochter Kletskop heeft ze opgevoed zoals volgens haar elke trollenvrouw moet zijn: gulzig, misleidend, opportunistisch, manipulatief en ijdel. Maar zodra ze met Haakneus (Picknose) was getrouwd heeft Kletskop deze verleidelijke trukendoos achter zich gelaten. Nu heeft Etterbuil al haar hoop op haar kleindochter gevestigd, die haar lessen ter harte neemt en van zichzelf al een aardig dosis van deze bewonderenswaardige eigenschappen bezit.

Etterbuil volgt haar eigen regels en niemand probeert haar daarvan af te brengen. Ze zouden het eens moeten proberen! En hoewel ze constant scheldt en snauwt heeft Etterbuil aardig wat lol in haar leven en in haar rol in de Mannelijke hiėrarchie van de trollensamenleving.

 

Elfquest character Etterbuil

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide