Engelse naam: Suntop (later Sunstream)
Bijnamen: Onbekend
Leeftijd: 15 jaar aan het einde van de serie Kings of the Broken Wheel
Zielnaam: Klynn
Ras: Elf, Wolfrijders (maar bezit wel voornamelijk ‘Zonnevolk bloed’)
Geslacht: Mannelijk
Status: Onsterfelijk, levend
Functie: Magie gebruiker
Magie: Magisch gevoel, astrale projectie
Bonddier: Geen
Kleur ogen: Blauw
Haar: Lang goudblond haar tot op zijn schouders
Erkend: Brill
Levensgezel: Brill
Liefdesgezel: Brill
Vader: Snijer
Moeder: Leetah
Zoon(s): Geen
Dochter(s): Korafay uit erkenning met Brill
Broers: Geen
Zusters: Amber (tweelingzus)
Ambers tweelingbroertje is, net zoals zij, in Zorgeloos geboren en heeft niets van een wolfrijder (hij is zelfs onsterfelijk). Ondanks dat hij graag geziene elf is, begrijpt niemand hem echt. Omdat hij meer naar het Zonnevolk neigt met zijn uiterlijk en manier van doen, trekt hij meer naar zijn moeder dan naar zijn vader.

Elfquest character SuntopAls een elf een lot zou hebben, dan zou je van Geelhaar kunnen zeggen dat zijn lot het bij elkaar brengen van zijn ras is op een manier waar Snijer een puntje aan zou kunnen zuigen. Als kind was hij meer het slachtoffer van zijn gaven, dan dat hij ze beheerste, maar Savah trainde en steunde hem om te ontdekken wie en wat hij eigenlijk is. Ook met Amber heeft hij een speciale band, van mijlen afstand kan hij haar aanvoelen, zonder dat zijn zus daarvan op de hoogte is. Als ze volledig identiek waren geweest, zou hun spirituele band ongehoord sterk zijn geweest, maar Amber heeft hier weinig gevoel of interesse voor.

Geelhaar grijpt je door zijn uitstraling van eenzaamheid en verdriet, alsof hij gevoeliger is dan goed voor hem is. Maar wat de toekomst hem brengen zal en of hij inderdaad het gehele ras bij elkaar weet te brengen...?

Op latere leeftijd erkent hij de vrouwelijke Zeeëlf Brill en zij krijgen samen een Dochter Korofay. In deze tijd verandert Geelhaar (Sunstream) , o.a. dankzij de magie van zijn moeder, soms van gedaante om bij zijn geliefde Brill te zijn.

 

Elfquest character Suntop

Geelhaar en Brill

Sunstream and Korofay

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide