Engelse naam: Goodtree
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Onbekend
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam: Neme
Zielmaat: Onbekend
Bondwolf: Leaf Chaser
Kleur ogen: Groen
Haar: Blond tot op de schouders
Magie: Boomvervormster
Partner van: Leeuwspringer (Lionleaper, zielnaam: Lleyn, bondwolf: Fang) en Eekhoorn (Acorn), beide door erkenning
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Menslokker
Dochter(s): Speedwell (haar bondwolf was Briarpaw)
Vader: Looier
Moeder: Stormlicht
Broer(s): Geen
Zuster(s): Geen
Status: Sterfelijk, overleden
Goedboom, de boomvervormster, de achtste hoofdman in de lijn van hoofdmannen.

Onzeker, bang voor verantwoordelijkheden en dwang. Maar na de dood van haar geliefde vader moest ze al haar angsten overwinnen. Helaas leek ze meer op haar moeder dan ze zelf wilde en ging haar acceptatie tot hoofdman niet zo gemakkelijk als haar stamleden het wilden. In het begin weigerde ze het hoofdmanschap op zich te nemen. Ze kon het niet, ze was nog jong en haar zielnaam lag nog diep in haar verborgen in haar onderbewustzijn. Dat was wat ze als eerste zou moeten overwinnen. Met het vinden van haar zielnaam openbaren zich ook de krachten van een boomvormer en met goede hoop voor de toekomst.

In haar leven spelen twee elfen een grote rol Lionleaper, een sterke, nuchtere jager en Eekhoorn (Acorn), de zanger van de Elfenstam. Met zín drieŽn vormen ze een kleine hechte familie, vol liefde en geluk. Helaas zorgt de ďvloekĒ van erkenning voor problemen tussen de drie. Lionleaper en Goedboom erkennen elkaar nadat Lionleaper gewond was geraakt. Om Eekhoorn geen pijn te doen proberen deze twee elfen hun ontdekking verborgen te houden, dit door bij elkaar uit de buurt te blijven, maar de ouderen in de stam hadden al vrij snel door wat hun hoofdvrouw en haar geliefde scheelden. Ze hadden het vaker gezien.

Uit de erkenning wordt Speedwell geboren, in uiterlijk, maar vooral in karakter lijkt deze elf op Stormlicht. Ze is koppig, opstandig en betwist regelmatig haar moeders leiderschap. Net als haar grootmoeder krijgt ze op zeer jonge leeftijd een zoon Spark. Ze weet niet precies hoe ze met de jonge wolfrijder om moet gaan, maar voor ze oud genoeg is om daar achter te komen sterft Speedwell door toedoen van de mensen. Ze redt het leven van haar moeder. Goedboom belooft haar stervende dochter Spark groot te brengen en een goede jager van het te maken. Na dit incident met de mensen leidt Goedboom haar troep naar een veilige plek, waar latere Wolfrijders beschutting zochten en vonden in de vaderboom, zij heeft deze boom tot de borg gevormd met haar krachten.

Elfquest character Good Tree

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide