Engelse naam: Picknose
Bijnamen: Meerdere o.a.: Haakie (Picky) door Snijer en Hemelwijs en "Popkins" door Trinket
Stam: Trol
Leeftijd: Oudst nog levende mannelijke trol
Geslacht: Mannelijk
Kleur ogen: Zwart
Haar: Blauw-zwart, op latere leeftijd grijze plekken
Partner van: Kletskop
Verhouding met: Onbekend
Zoon(s): Zie dochters
Dochter(s): Drab en Trinket en vele, vele anderen
Vader: Onbekend
Moeder: Onbekend
Broer(s): Onbekend
Zuster(s): Onbekend
Status: Onsterfelijk
Vroegere bewaker van Grijstof de luie aartsvader van een grote familie. Haakneus was een strijder van de groep trollen die onder de Wolfrijders woonden. Hoewel hij in het begin van de verhalen een schurk was die de elfen voortdurend ellende bezorgde werd hij laten een bondgenoot uit noodzaak en in de honderden jaren dat hij samen met de Wolfrijders in het Nieuwe land werd hij uiteindelijk min of meer een vriend van Snijer.

Haakneus speelt de beminnelijke schurk. Hoewel hij feitelijk altijd een ruwe, vaak onbetrouwbare schooier gebleven is, die zijn ziel zou verkopen voor goud, heeft hij toch het hart op de goede plaats - al weet hij dat goed te verbergen. Momenteel is Haakneus koning over een rijk dat bevolkt wordt zoor zijn nakomelingen. In vele opzichten is Haakneus het voorbeeld van een echte trol: verraderlijk, laf, sadistisch, nogal geurig en uitermate materialistisch.

Elfquest character Picknose

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide