Engelse naam: Skyfire (Huntress Skyfire)
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Onbekend
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam: Onbekend
Zielmaat: Droomzanger
Bondwolf: Houtbijter (Woodbitter) en Lied
Kleur ogen: Groen
Haar: Rood, tot net over haar schouders
Magie: Onbekend
Partner van: Droomzanger (Dreamsinger, zielnaam Kyr) door erkenning. Een vreemde elf bij de Wolfrijders, hij werd al na een paar maanden vermoord door Stonethrower
Verhouding met: Icetooth
Zoon(s): Vrijvoet
Dochter(s): Nachtster (vader Droomzanger)
Vader: Prooijager
Moeder: Rookpluim
Broer(s): Halfbroer is Tweespeer
Zuster(s): Geen
Status: Sterfelijk, overleden
Hemelsvuur, de vijfde in de rij van hoofdmannen.

Na Tweespeers waanzin kreeg zij de leiding over de Wolfrijders. Het was haar taak om de Wolfrijders weg te leiden naar andere gronden en ze weer hun gewone leven terug te geven.

Als dochter van de mooie elf Rookpluim. Die Prooijager nooit erkent had, wist ze in haar kinderjaren niet precies wie haar vader was, maar al snel werd duidelijk dat ze de kwaliteiten had van een Wolfrijdershoofdman. Zelfs nog voordat ze wist wie haar vader was lag ze regelmatig met Tweespeer overhoop en daagde ze hem regelmatig uit. Na de splitsing kreeg Hemelsvuur de leiding in handen. Het was niet gemakkelijk om het leven van de stam te veranderen, zeker niet omdat er nog steeds pure elfen in de stam leefden.

Jaren na de verdwijning van Tweespeer zou een vreemde elf weer voor moeilijkheden zorgen. Na een nachtelijke jacht lag Hemelsvuur uit te rusten toen ze een gezang hoorde. Zij hoorde gezang vol magie, bijna bedwelmend, maar toen ze het persoon wilde zien verdween de stem. Bijna elke dag hoorde ze de stem, maar kreeg nooit de elf te zien. Op een dag tijdens een sneeuwstorm trof ze hem ijskoud samen met een wolf aan. Een uitgestotene en ondanks dat Hemelsvuur er moeite voor moest doen om zich hier tegen te verzetten gebeurde er iets tussen hen. De erkenning kwam naar boven voor deze dromer terwijl ze besefte dat haar stam hem nooit zou accepteren. Ondanks alles zet Hemelsvuur door en na vele uitdagingen blijft ze toch de hoofdman.

Droomzanger (Dreamsinger) zoals Hemelwijs hem genoemd heeft, voelt dat hij niet welkom is en verdwijnt weer in het woud. Daar wordt hij aangevallen door een elf, genaamd Steenwerper (Stonethrower), een lid van de groep. Deze elf duwt Droomzanger van een klif af. Hemelsvuur vind hem maar heeft geen tijd om te treuren, want de elf valt haar aan. Maar voordat hij haar echt kwaad kan doen, valt de wolf van Droomzanger aan en verscheurt de elf. Uit de erkenning van Hemelsvuur en Droomzanger wordt een meisje Nachtster Nightstar) geboren. Haar dochter is als haar vader en Hemelsvuur wantrouwt haar stam, bang dat haar dochter wordt verstoten door de stam. Als Nachtster op de plaats komt waar haar vader gedood is verdwijnt al haar magie, en een lang leven zonder verder nog op te vallen is haar toekomst.

Elfquest character Huntress Skyfire

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide