Engelse naam: Skywise
Bijnamen: Meerdere o.a.: Sterrenstaarder (Stamgenoten), de vrouwelijk Teruggangers noemden hem ook wel Frosty Mane (vrij vertaald wordt dat iets als IJshaar). Savah noemde hem liefhebbend "Kleine Zilverhaar" (Little Silverhair)
Leeftijd: Ongeveer 40 jaar oud
Zielnaam: Fahr
Ras: Elf - wolfrijder
Geslacht: Mannelijk
Status: Onsterfelijk, levend (sterfelijk geboren maar door Leetah onsterfelijk gemaakt)
Functie: Sterrenkijker, adviseur, jager en drager van de zielsteen
Magie: Geen
Zielmaat: Snijer
Bonddier: Wolf - Sterspringer (Starjumper) overleden, Timmain (in haar wolfsvorm)
Kleur ogen: Grijsblauw
Haar: Dik zilverkleurig haar dat op zijn schouders valt, bijeengehouden door een metalen haarband ( met identieke blauwe polsbanden) dat langs zijn gezicht heen valt
Erkend: Niemand
Levensgezel: Geen, zielnaam wel bekend bij Snijer (zielbroeder) en Timmain (allerhoogste)
Liefdesgezel: o.a. Vosbont (overleden), Aroree (tot de verdwijning van het Paleis), Timmain en Ruffel (overleden)
Vader: Leisteen
Moeder: Hoogoog
Zoon(s): Geen
Dochter(s): Yun
Broers: Geen
Zusters: Geen
Hemelwijs is de zielbroer en beste vriend van Snijer. Hij fungeert ook als zijn adviseur bij moeilijke beslissingen. De al jong volwassen geworden elf is een dromer, die dol is op de sterren en op alle vrouwelijke elfen in zijn omgeving. Toen al zijn stamgenoten in de cyclus van het Gebroken Wiel vijfhonderd jaar ouder werden gebeurde dat voor Hemelwijs niet en daardoor zijn er voor hem nog maar een jaar of twintig verlopen sinds de queeste begon. Bovendien heeft hij, toen hij dacht dat al zijn stamgenoten waren overleden, Leetah gevraagd om hem onsterfelijk te maken. De sterke kant van Hemelwijs is tegelijk zijn zwakte: zijn nieuwsgierigheid, waardoor hij al menig keer in gevaarlijke situaties terechtgekomen is. Met Snijer heeft hij zielnamen uitgewisseld en daarmee heeft hij ongetwijfeld de sterkste band.

Hemelwijs heeft een diepgewortelde haat en wantrouwen tegen de mensen, zijn ervaring met hen zijn traumatisch te nomen. Ze waren verantwoordelijk voor de dood van zijn ouders, en n van de mensen heeft ooit geprobeerd zijn zeilsteen te stelen met als gevolg het verlies van een duim.

Toen de Wolfsrijders in tween werd gedeeld koos Snijer ervoor om Hemelwijs met Amber mee te sturen wetend dat zijn dochter hem nodig had als adviseur zoals Hemelwijs honderden jaren geleden voor Snijer was. Na een ietwat stroeve start werden Hemelwijs adviseur en Amber als stamhoofd snel meester over de nieuwe situatie.

De zeilsteen (Lodestone)
Is Hemelwijs zijn meest kostbare bezit. Hij draagt de zeilsteen aan een koord om zijn nek, die koord is gemaakt van het haar van de originele zeventien Wolfrijders die het dorp Zorgeloos ontdekten. De zeilsteen is gegeven door koning Schrokkop. De Wolfrijders wetenden dat het magische krachten heeft en is altijd gericht naar de Noorderster. De Wolfrijders gebruikten de zeilsteen vaak om de weg te vinden als ze op reis waren.

 

Elfquest character Skywise

Elfquest character Skywise

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide