Engelse naam: Kahvi
Bijnamen: "Whitecold highthing" door Bloembladvleugel en "Turn-Tail" door Tweespeer
Stam: Teruggangers
Leeftijd: 12.000 ŕ 13.000 jaar oud
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen: Groen
Haar: Donkerbruin haar, halverwege de rug
Magie:  
Partner van:  
Verhouding met: o.a. Tyldak, Rayek, Windkind en verder teveel om op te noemen
Zoon(s): Teir
Dochter(s): Vaya en Venka
Vader: Tweespeer
Moeder: Wilgengroen
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Waarschijnlijk onsterfelijk
Kahvi kennen we allemaal als het stamhoofd van de Teruggangers, de vechter, de jaagster en Venka’s moeder. Omdat de Teruggangers geen leeftijden bijhouden (door gevechten leven ze meestal niet zo lang) weten we niet precies hoe oud ze is, maar wel dat ze waarschijnlijk onsterfelijk is.

Dit is een dame waar veel voor te zeggen is. Nou zelfs eerlijk is ze niet altijd! Als het haar plannen rechtvaardigt kan ze inderdaad op het botte af eerlijk zijn, maar als het haar uitkomt liegt ze alsof het gedrukt staat. Ook diep in haar hart is ze niet aardig en dat wil ze zelf ook niet. Goed, ze heeft gehuild toen Vaya in het Paleis van de Allerhoogsten gedood werd, maar zodra ze haar verdriet had afgereageerd door te dansen was ze het ook kwijt. Zelfs haar dochter Venka heeft ze voor haar eigen plezier meegegeven, ze wilde Rayek namelijk eens goed irriteren. Haar kinderen zijn net pionnen voor haar, ze gebruikt ze als het haar uitkomt. Intussen heeft ze al met heel wat mannelijke elfen de bontvellen gedeeld: Snijder, Tyldak, de meeste Teruggangers en ga zo maar door (filosofie van de Teruggangers: erkenning doen we niet aan, maar we zorgen wel dat er veel welpen komen, want dan blijft de stam voortbestaan). Ze weet zelfs niet wie van de Teruggangers allemaal vader zijn van haar vele kinderen zijn geweest.

Ze heeft met Windkind een relatie gehad waaruit Teir is geboren.

Tyldak is stapelgek op haar, maar zij ziet alleen de voordeeltjes van zo’n maatje: hij is goed voor het overbruggen van lange afstanden en kan in bed ook aardig mee. Zoals Richard Pini ooit zei:”Ze is een slet, een hoer en een leugenaar. Waarom is ze dan niet een van de slechten? Dat is ze natuurlijk ook een beetje, maar ze is ook stamhoofd. En als zij er maar voor zorgt dat de Teruggangers nakomelingen krijgen en eervol sterven in de strijd, zit haar taak erop.

Elfquest character Kahvi

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide