Engelse naam: Kureel
Bijnaam: "Scavenger bird" door Eenoog
Stam: Vliegers
Leeftijd:  
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondvogel:  
Kleur ogen:  
Haar: Onbekend, draagt altijd een puntige hoed
Magie:  
Partner van:  
Verhouding met:  
Zoon(s):  
Dochter(s):  
Vader:  
Moeder:  
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Onsterfelijk, overleden
Kureel was de leider van de Verkozen Acht. 

Nadat Sterkeboog de jonge vogel neerschoot die zijn bondvogel zou worden vond Kureel dat de enige vergoeding de dood van Sterkeboog’s wolf Doornsteek, zou zijn, iets wat Sterboog nog kon voorkomen. Kureel deed mee aan een samenzwering tegen de Wolfrijders en ontvoerde Geelhaar op Winnowill’s bevel. Hij stemde toe en verleende zijn hulp op voorwaarde dat Lord Voll geen kwaad zou worden aangedaan. Kureel en de andere Vliegers legden de schuld voor Lord Voll’s dood bij de Wolfrijders en keerden terug naar de Blauwe Berg om hun heer te rouwen, de Wolfrijders achterlatend aan de genade van de trollen uit de Bevroren Bergen.

Kureel had de pest in toen Aroree de Blauwe Berg wilde verlaten. Hij was er vast van overtuigd dat hij het recht had om  een klauwzweep te dragen, als één van de Verkozen Acht, een levenslange eer was. Hij kon niet begrijpen waarom Aroree dit op wilde geven en vocht met haar in een poging haar tegen te houden waarbij hij dodelijk gewond raakte maar op tijd werd genezen door Winnowill.

Kureel vond ook dat Winnowill de Blauwe Berg beter beheerste dan Lord Voll ooit had gekund, en in zijn volledige trouw aan haar tolereerde hij geen andere opvatting. Zijn haat explodeerde na het instorten van de Blauwe Berg en hij nam wraak op zowel mens als Wolfrijders door Dart en Geoki te verwonden.

Na zijn dood verzachtte zijn geest aanzienlijk en hij vergaf Sterkeboog dat deze hem gedood had.

 

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide