Engelse naam: Leetah
Bijnamen: "Donkere Zuster" (Dark Sister) door Toorah, en "Tortuner" door Winnowill
Leeftijd: Ongeveer 600 jaar oud
Zielnaam: Geen
Ras: Elf, zonnevolk later wolfrijders
Geslacht: Vrouwelijk
Status: Onsterfelijk, levend
Functie: Genezer en verzamelaar
Magie: Genezen en anti-genezen
Bonddier: Geen
Kleur ogen: Groen
Haar: Kastanjebruin lang laar tot halverwege haar rug dat grof krult. Ze draagt het altijd in een staart die met een gouden band bijeengehouden wordt.
Erkend: Snijer
Levensgezel: Snijer
Liefdesgezel: Thiro (overleden), Rayek (tot de aanvaarding van de erkenning met Snijer)
Vader: Zonaanraker
Moeder: Toorah
Zoon(s): Geelhaar
Dochter(s): Amber
Broers: Geen
Zusters: Shenshen
Leetah betekend "genezer licht". Leetah was ooit de genezeres van het Zonnevolk, maar leeft nu bij de Wolfrijders. Ze is de levensgezellin van Snijder en is moeder van Amber en Geelhaar. Ze heeft één eigenwijs zusje genaamd Shenshen en haar ouders zijn Toorah en Zonaanraker.

Leetah is op het eerste gezicht een lief en onschuldig meisje uit het Zonnedorp. Maar vergis je niet, Ze kan, als het moet, fel uit de hoek komen. Toch is ze erg gevoelig en helpt iedereen die haar nodig heeft, zelfs de vijand. Haar grootste liefde is Snijer, maar ze heeft toch nog altijd een zwakke plek voor diens rivaal Rayek (die ooit een minnaar van haar was), hoewel ze wat hij doet totaal afkeurt. Haar plaats in de stam is die van een soort spirituele leidster, heel anders dan ze was in het Zonnedorp, waar ze elk klein wondje genas en de dorpelingen niet zonder haar konden. De Wolfrijders kijken enigszins tegen haar op, want ze is tenslotte de levensgezellin van hoofdman Snijer en een magiegebruiker.

Als moeder laat ze haar kinderen gaan waar de willen, maar stuurt ze hen wel een beetje in de goede richting. Ze leeft niet voor haar kinderen, maar ze zal er wel altijd zijn. Leetah is HET voorbeeld van een klassieke nimf die danst in het maanlicht. Haar van nature sensueel en een seksuele aanwezigheid, maakt dat Leetah geen muurbloempje is. Ze is een zelfstandige, maar toch afhankelijke vrouw, die altijd klaar staat voor anderen…

 

Elfquest character Leetah

Elfquest character Leetah

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide