Engelse naam: Tanner
Eerste naam: Eikenwortel (Oakroot)
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Ongeveer 1000 jaar oud
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Lhu
Zielmaat:  
Bondwolf: Grimjaw, Stagrunner, Winterleaf en Shadowpaw
Kleur ogen: Bruin
Haar: Eerst bruin, later grijs
Magie:  
Partner van: Stormlicht
Verhouding met:  
Zoon(s):  
Dochter(s): Goedboom
Vader: Vrijvoet
Moeder: Sterrebloem
Broer(s): o.a. Verscheurder (Fanslayer), Veder (Feather)  en Havikvanger (Hawkcatcher, moeder Tweeschaduwen (Twoschaows))
Zuster(s):  
Status: Sterfelijk, overleden
Looier de kleermaker, de zevende hoofdman van de Wolfrijders.

De enige die eigenlijk ongeschikt was als hoofdman, maar wiens goedheid en zachtaardigheid meer brachten dan de hardheid van eerdere hoofdmannen. Na de plotselinge dood van Vrijvoet bleef de vraag wie de volgende hoofdman zou gaan worden. Er waren twee mogelijkheden; Suretail, de oorlogsleider en een andere elf die de jachtleider was. Er ontstond een heftige discussie over wie Vrijvoet zou moeten opvolgen. De stam deelde zich in tweeën. Vrienden, geliefden en families stonden tegen over elkaar. Op dat moment stapte Looier naar voren en tot ieders verbazing eiste hij het leiderschap op. En wonder boven wonder accepteerden ze hem als hun nieuwe leider. Hij was een wijs leider, maar velen vonden hem te zachtaardig en te geďnteresseerd in andere zaken om hun hoofdman te zijn, want Looier was geobsedeerd door het vervaardigen van perfecte huiden. Bijna zijn hele leven lang was hij bezig met het prepareren, begraven en opgraven van huiden en nog steeds was hij niet tevreden met de uitkomst. Niemand, behalve een wees, Stormlicht, die door de stam opgevoed werd, die begreep hem. Toen ze hem dit vertelde was hij verbaasd, Zij, een kind van misschien 14 winters, wist wat hij wilde. Zij begreep zijn droom. Ze keken elkaar aan en toen als donderslag gebeurde het. Erkenning…!

Stormlicht wist niet wat er gebeurde, ze was in de war en vreselijk kwaad. Ze wilde niet gevangen gehouden worden door een elf die vele malen ouder was dan zij. Ze vluchtte weg voor het onbekende en haar hoofdman. Ze was zo in de war dat ze een groepje mensen tegen het lijf liep. We werd gevangen… Dit was de eerste en waarschijnlijk de laatste keer dat Looier de leiding van de stam op zich nam tijdens een gevecht tegen de mensen om de jonge elf te redden. Stormlicht kwam er ongeschonden uit en ze wist dan er geen ontsnappen meer mogelijk was. Uit hun erkenning werd een dochter geboren, Goedboom, de trots van haar vader en de verschrikking van haar moeder. Stormlicht bleef niet bij Looier en nam al gauw een minnaar. Ze liet haar kind meestal bij de vader, maar Stormlicht was ongelukkig.

 

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide