Engelse naam: Moonshade
Bijnamen: Geen
Leeftijd: Ongeveer 900 jaar oud
Zielnaam: Eyrn
Ras: Elf, wolfrijder
Geslacht: Vrouw
Status: Sterfelijk, levend
Functie: Stamoudste, looier, verzamelaar en jager
Magie: Geen
Bonddier: Wolf - Verberger (Shyhider) overleden, Borgvinder (Holtfinder) levend
Kleur ogen: Violet
Haar: Lang donkerbruin haar tot halverwege haar rug, waarvan de verschillende lagen naar buiten krullen. Het bovenste deel van haar haren heeft ze bijeengebonden en vesierd met verschillende bloemen. Verder heeft ze een dikke ponnie en hangen twee dikke plukken haar langs haar gezicht, welke bijeengehouden worden door één en later twee kralen.
Erkend: Sterkeboog
Levensgezel: Sterkeboog
Liefdesgezel: Geen
Vader: Onbekend
Moeder: Helderwater (Brightwater, overleden)
Zoon(s): Dart
Dochter(s): Maansikkel (Crescent, overleden); Chitter (latere naam is Freetouch), geboren na een derde erkenning met Sterkeboog.
Broers: Geen
Zusters: Geen
Dart’s moeder en levensgezel van Sterkeboog, meer dan 900 jaar oud en daarmee een van de oudste Vrouwelijke Wolfrijders.

Ze is niet alleen een dapper jager, maar ontwerpt ook de kleren voor de Wolfrijders; praktische als de tijden moeilijk zijn, sierlijke als er geen gevaar te duchten is. Ze komt altijd voor Sterboog op en heeft de opvoeding van hun zoon bewust zoveel mogelijk aan haar man overgelaten, omdat zij vindt dat dit zo hoort.

Samen met Sterkeboog is zij de belangrijkste hoeder van De Weg. Ze is met de stam van Amber meegegaan en mist Sterkeboog, wat ze min of meer afreageert op Amber.

 

Elfquest character Moonshade

Crescent

Elfquest character Moonshade
Maneschijn en Sterkeboog

Chitter

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide