Engelse naam: Mantricker
Bijnamen: "Sire" en "Chief-father" door Bereklauw, "Big ears" door Old  Maggoty en "Tricker of men", "Show-off" door Demontricker
Stam: Wolfrijders
Leeftijd:  
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Mirj
Zielmaat:  
Bondwolf: Buigklauw (Bentclaw) en Bloedzanger (Bloodsinger) die een verdwaalde mensenspeer uit Menslokker's rug trok om hiermee te proberen om zijn leven te redden
Kleur ogen: Grijsblauw
Haar: Donkerbruin, tot op de schouders
Magie:  
Partner van: Doornbloem (Thornflower) door erkenning en later Helderwater (Brightwater)
Verhouding met:  
Zoon(s): Bereklauw
Dochter(s):  
Vader: Lionlepaer
Moeder: Goedboom
Broer(s):  
Zuster(s): Speedwell
Status: Sterfelijk, overleden
Negende hoofdman van de Wolfrijders.

In de tijd dat Goedboom hoofdman was en de jonge Menslokker opgroeide in de wouden, vestigde er zich een groep mensen vlak bij de borg waar de vaderboom stond die Goedboom met haar krachten gevormd had.

Menslokker bespiede en pestte de mensen. De stam vermeed zorgvuldig ieder kontakt met de mensen. Menslokker dacht daar heel anders over en tegen de wil van de stam zocht hij de mensen op om ze te bespieden en te pesten. Volgens hem waren ze grappig en veel van de oude verhalen die door de verhalenvertellers verteld werden geloofde hij niet. Door zijn studie van zijn vijanden was hij in staat veel geintjes met hen uit te halen, maar ook vond hij uit dat deze wezens zeer gevaarlijk konden zijn en dat hij door middel van zijn kennis zijn stam kon helpen.

Toen zijn moeder het leven lied en hem de zorgen van het hoofdmanschap in de schoot wierp was zijn zorgeloze leven voorbij en grappen uithalen met de mensen werd voor hem een noodzaak, In zijn ogen was het de enige manier om hen weg te krijgen uit hun gebied. Zijn stamleden vonden zijn manier goed genoeg om uit te proberen, andere middelen hadden gefaald en veel slachtoffers geŽist. De jaren slepen voorbij voor de negende hoofdman van de Wolfrijders, en zorgen dat deze elf een zorgeloze en een ernstige kant kreeg. Hij werd door iedereen gerespecteerd, behalve door zijn zoon Bereklauw, een bron van zorgen voor zijn ouders.

Helderwater nam de plaats in van Doornbloem nadat deze vroeg in het leven van Menslokker overleed. Helderwater en Menslokker hadden ook een kind, maar deze stierf tijdens een epidemie van hondsdolheid.

Menslokker eindigde zijn onstuimige leven als hij geleefd had, in een wanhopige poging zijn stam te verlossen van de mensen. Een verdwaalde speer van een mens maakte een eind aan zijn leven en hij lied zijn zoon achter om in zijn voetsporen te treden.

Elfquest character Mantricker

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide