Engelse naam: Prey-Pacer
Eerste naam: Pruimpit (Prunepit)
Stam: Wolfrijders
Leeftijd:  
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Owm
Zielmaat:  
Bondwolf: Halfhowl, Stormcloud en Snoweater
Kleur ogen:  
Haar: Bruin tot op de schouders
Magie:  
Partner van: Zachtvoet (Softfoot, bondwolf: Hardfoot) totdat hij Rookpluim erkent
Verhouding met:  
Zoon(s): Tweespeer (moeder Zachtvoet)
Dochter(s): Hemelsvuur (moeder Rookpluim)
Vader: Zarhan Fastfire
Moeder: Rahnee de wolvin
Broer(s): Pruimpit
Zuster(s):  
Status: Sterfelijk, overleden
De derde Wolfrijders hoofdman.

Prooijager, die toen nog de naam Pruimpit droeg vanwege de pitten die hij bij zijn slinger gebruikte, werd al jong hoofdman van de gemende elfengroep. Dat was iets waarop hij nooit gerekend had, vanwege zijn rustige aard en omdat hij niet echt goed was in jagen was. Maar toen zijn moeder omkwam bij een aanval op een groep Allos en daarbij enkele van de beste jagers met zich meenam de dood in, was hij de enige die een manier wist om de Allos te doden. Toen hij dit bewezen had accepteerde het groepje elfen hem als hoofdman. Hij was in staat om de hele stam de redden doordat hij een speciale manier van jagen had ontwikkeld. Doordat hij niet zo goed kon jagen was hij gedwongen om een heel sterke band te vormen met zijn wolf. Door deze mentale relatie met de dieren kon hij van tevoren precies weten hoe zijn prooi zou gaan reageren en daarom was hij zeer succesvol in de jacht.

De derde hoofdman was een doodgewone, niet erg aantrekkelijke elf. Volgens sommigen was hij zelfs een beetje te simpel, maar hij had een levensgezellin, Rookpluim, die hem ondanks alles steunde. Zijn vrouw Rookpluim, uit erkenning, schonk hem de zoon Snelspeer, die later Tweespeer zou heetten. Maar Rookpluim was een elf die niet te veel met Prooijager te maken wilde hebben.

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide