Engelse naam: Rellah
Stam: Allerhoogsten bij de Wolfrijders
Leeftijd:  
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen:  
Haar: Bleekblond haar tot op de grond
Magie: Genezer
Partner van:  
Verhouding met:  
Zoon(s): Moeder van vele Wolfrijders
Dochter(s): Wilgengroen (zie zoons)
Vader:  
Moeder:  
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status:  
Zij, een schaduw van wat haar voorouders waren, is één van de eerstgeborenen en moeder van vele Wolfrijders. In veel verhalen die door generaties Wolfrijders zijn vertelt komt ze voor en meestal niet zo positief uit de verf. Was ongeveer de leidster en woordvoerster van de oude elfen. Ze kwam op voor hun rechten en liet niet zonder meer over zich heen lopen.

Als ze wolvenbloed in zich had gehad was ze een leider van de roedel geweest of in ieder geval een betwister van het leiderschap. Nu was ze slechts een elf in een onvriendelijke wereld die moest vechten voor haar bestaan en dat voor de zwakkere lotgenoten. Met haar scherpe tong trok ze de beslissingen van zowel Rahnee, Tweespeer en Hemelvuur in twijfel. De enige die ze blijkbaar wel enigszins wat lucht gaf was Prooi-jager maar die was wat makkelijker te intimideren dan de andere drie. Rellah was van mening dat ze overal van op de hoogte moest zijn en zorgde ervoor dat anderen geen geheimen voor haar hadden. Haar dochter Wilgengroen heeft daar misschien wel het meest onder geleden. Rellah eiste dat haar dochter haar kant koos en liet haar toorn merken als Wilgengroen dat niet deed.

 

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide