Engelse naam: Savah
Bijnaam: De moeder van de herinnering (mother of memory)
Stam: Geen/Zonnevolk
Leeftijd: Ongeveer 18.000 ŕ 19.000 duizend jaar oud
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen: Warmbruin
Haar: Zilvergrijs, zeer lang haar, maar de lengte is onbekend
Magie:  
Partner van: Was een vroegere partner van Yurek en Dreen
Verhouding met:  
Zoon(s): Ongeveer het hele Zonnevolk
Dochter(s): Ongeveer het hele Zonnevolk
Vader: Maalvi (vermoedelijk)
Moeder: Hassbet
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Onsterfelijk
Klein kind van de Allereersten, schoondochter van Maalvi, levensgezel van Yurek, groot-groot-groot-groot over moeder van Ahdri, leraar van Rayek, Suntop en Ahdri.

Elfquest character SavahGeestelijk leider van het Zonnevolk; oprichtster van Zorgeloos; moeder der Herinneringen en achterkleinkind van de Allerhoogsten. Onsterfelijk, ver over de 19.000 jaar oud. Godin, hogepriesteres, heilige wijze en beschermengel. Mensen zouden haar deze titels geven. Voor menselijke termen is ze bijna buiten bevattingsvermogen. Zo oud, zo verhoogd en zo puur in denken, praten en handelen is deze vorstelijke elfvrouw, dat als ze haar gevoel voor humor niet zou hebben anderen onmogelijk met haar zouden kunnen - of mogen samenleven. Wat houdt haar tegen haar lichaam uit te treden en de kosmos in te trekken waar een wezen als zij thuishoort? Haar kinderen, het Zonnevolk en de Wolfrijders, de Teruggangers, de Vogelgeesten en al de andere elfen die nog gevonden moeten worden? Zij houden haar gevangen in haar vleselijke omhulsel. Zo lang zij haar hulp en herinneringen nodig zullen hebben zal ze blijven. Savah’s liefde voor haar soort in onuitputtelijk en altijd vergevingsgezind. Ze houdt er van om te onderwijzen en zelfs wanneer een leerling als Rayek van het juiste pad afstapt zal ze hem niet veroordelen, maar met liefde proberen terug te brengen op de juiste gedachten. In dit verband moeten we natuurlijk Geelhaar niet vergeten. Nadat hij duizenden jaren was verdwenen (vanuit Savah’s oogpunt gezien), riep zij hem terug naar Zorgeloos om zijn training af te maken. Het is mogelijk dat Savah hem als haar succes ziet, of tenminste degene die haar gelijke zal worden in kracht, gezagspositie en wijsheid.

Er wordt gezegd dat Savah niet slaapt. Zelfs degenen die het dichts bij haar leven, zoals Zonaanraker, Ahdri of Geelhaar hebben geen idee wat er in haar gedachten omgaat. Misschien droomt ze wel over een toekomst waarin de elfen en mensen in vrede kunnen samenleven.

 

Elfquest character Savah

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide