Engelse naam: Nightfall
Bijnamen: Onbekend
Leeftijd: Ongeveer 500 jaar oud
Zielnaam: Twen
Ras: Elf, wolfrijders
Geslacht: Vrouwelijk
Status: Sterfelijk, levend
Functie: Jager, verkenner en boogschutter
Magie: Geen
Bonddier: Wolf - Houtspaander (Woodshaver) overleden, Moddersnuit (Mud-Muzzle) overleden en Truebolt
Kleur ogen: Goudgroen
Haar: Lang honingbruin ligt krullend haar tot halverwege haar rug, dat meestal verscholen zit onder de hoofddoek die ze draagt
Erkend: Roodlans (geforceerd met hulp van Leetah)
Levensgezel: Roodlans
Liefdesgezel: Geen
Vader: Langtak
Moeder: Bruinbes
Zoon(s): Geen
Dochter(s): Tyleet
Broers: Geen
Zusters: Geen
Schemeringís rol in de stam is die van jaagster, vechtster, scout en lijfwacht.

Ze is de levensgezel van Roodlans en haar dochter heet Tyleet. Zelf is ze waarschijnlijk de dochter van Bruinbes en Langtak, maar deze zijn beiden al overleden. Ze is sterfelijk is en ongeveer 500 jaar oud. Haar zielnaam is Twen.

Schemering is een paradox in zichzelf. Ze heeft veel mannelijke eigenschappen, maar is tegelijkertijd een echte vrouw. Ze zou zo een beer met een mes te lijf gaan, maar is ook gek op naakt dansen met Leetah bij maanlicht. Ze wilde zo graag moeder worden, dat ze Leetah met haar gaven Erkenning op liet roepen, zodat Tyleet geboren kon worden. Als vechtster is Schemering loyaal, ongecompliceerd, dapper en zeer agressief. Maar als levensgezel en moeder gedraagt ze zich teder, tolerant en aanmoedigend.

Ze laat haar naasten doen wat ze moeten en zijn wie ze zijn. Kortom: ze accepteert een ieder zoals hij of zij is en vind niet dat haar manier altijd de juiste is voor iedereen. Omdat ze zo van Roodlans hield heeft ze hem vrijwillig haar zielnaam bekend gemaakt en wilde de zijne ook weten. Ze heeft wel de broek aan in hun relatie. Omdat ze rond dezelfde tijd als Snijer werd geboren, hebben zij een innige band. Schemering en Roodlans hebben zelf een tijdje een driehoeksverhouding gehad toen Snijerís familie in de toekomst was verdwenen.

 

Elfquest character Nightfall

Elfquest character Nightfall

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide