Engelse naam: Strongbow
Bijnamen: Sufferd (Twit) door Etterbuil, Boogschutter (Archer) door Skot en Winnowill, en "Pijlgeest" door Shuna
Leeftijd: Ongeveer 900 jaar oud
Zielnaam: Wyl
Ras: Elf, wolfrijder
Geslacht: Mannelijk
Status: Sterfelijk, levend
Functie: Stamoudste, boogschutter, jager en verkenner
Magie: Geen
Bonddier: Wolf - Doornsteek (Briersting) overleden, Doornsteekís leven moest geruild worden voor het leven van Kureelís bondvogel die door Sterkeboog gedood werd voor voedsel. Slagpoot (Lashpaw) overleden en Beenknager (Gnawbone) overleden
Kleur ogen: Diep bruin
Haar: Lang roodbruin haar tot halverwege zijn rug bijeengehouden door een lederen haarband. Tijdens het wachten op de terugkeer van het Paleis is bij hem een baardje gegroeid.
Erkend: Maneschijn
Levensgezel: Maneschijn
Liefdesgezel: Geen
Vader: Onbekend
Moeder: Zekervlucht (Trueflight) overleden
Zoon(s): Dart
Dochter(s): Maansikkel (Crescent) overleden; Chitter (latere naam is Freetouch), geboren na een derde erkenning met Maneschijn.
Broers: Geen
Zusters: Geen
Sterkeboog, levensgezel van Maneschijn en vader van Dart, is van de oudste nog levende generatie Wolfrijders een van de meest bekrompen elfen. Hij houdt nog altijd stevig van aan de principes van De Weg. De meer vredelievende gedachten die aan de daden van stamhoofd Snijer ten grondslag liggen vallen bij hem niet in goede aarde. Met zijn levensgezellin leeft hij strikt monogaam en praat hij uitsluitend in gedachten, wat wijst op een buitengewoon sterke band. Hij heeft een hekel aan mensen, vuur, leugens, verspilling en vreemde ideeŽn, wat automatisch betekent dat hij ook niets moet hebben van Rayek en Winnowill.

 

Elfquest character Strongbow

Elfquest character Strongbow

 

Elfquest character Strongbow
Sterkeboog en Maneschijn

 

Elfquest character Strongbow

Freetouch

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide