Engelse naam: Timmorn Yellow-Eyes
Stam: Wolfrijders
Leeftijd:  
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen: Geel
Haar: Goudkleur en lang
Magie:  
Partner van: Valloa (door erkenning), zielnaam Murrel, veranderde haar naam later in New-Wolf
Verhouding met: New Wolf en Seilein
Zoon(s): o.a. Drieteen (Threetoon), Boomloper (Treewalker), van deze laatste is het niet bekent of deze een zoon of een dochter was
Dochter(s): o.a. Rahnee, Laatste Ster (Last Star, zielnaam: Surlin)
Vader: Een echte wolf
Moeder: Timmain
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Sterfelijk, overleden
De eerste Wolfrijders hoofdman, half wolf en half elf.

De goudharige roedellijder van een troep wolven en de zoon van Timmain de allerhoogste. Hij bracht zijn moeders wens in vervulling dat haar volk als n met de planeet zou voortplanten en zouden leren jagen als de wolven. Hij groeide op bij een kleine groep oude elfen die zich met alsmaar zwakker wordende magie in leven probeerden te houden. Hij jaagde samen met de roedel van zijn vader, die altijd ergens in de buurt van de elfengroep huisde. n Nachts rende en huilde hij met de wolven, maar toch hoorde hij niet bij het roedel en het kwam vaak voor dat de wolven hem geen vlees gunden om mee te nemen naar de elfen, die hem dan weer de schuld gaven van hun ongeluk en ongemakken. Hij hoorde dus eigenlijk nergens bij.

De elfengroep splitste in tween en er ontstond een jonge elfengroep die de situatie begonnen te aanvaarden en wilden overleven in deze wrede wereld. Deze elfen begonnen meer te jagen in plaats van hun magie te gebruiken om klein wild te vangen, gingen wapens en natuurproducten gebruiken. Maakten speren van hout en vervaardigden messen van stenen. Leerden hoe ze vuur moesten maken. Ook leerden ze te genieten van elkaars lichamen door elkaar aan te raken.

Timmorn kreeg aan aantal niet erkende geliefden, n was Seilein, zij en anderen schonken hem vele kinderen. Maar de elf die Timmorn zou erkennen was Valloa, zij erkenden elkaar tijdens een jachtpartij in een barre winter, Valloa raakte gewond en Timmorn slaagde er niet in om haar te redden. Timmorn Geeloog had vele kinderen bij verschillende Wolfrijdsters, o.a. Rahnee, Boomloper en Laatste ster, die een volle zuster van Rahnee was. Nadat Rahnee haar vader als hoofdman opvolgt had, dachten velen dat Timmorn dood was, maar ze wisten niet dat hij zich nog steeds in het eeuwige woud bevond en zich alleen liet zien aan diegene, zoals aan Rahnee en enkele andere die hem nodig hadden. Timmorn was er voor zijn troep, zijn kinderen en vooral voor de Wolfrijders.

Elfquest character Timmorn Yellow Eye

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide