Engelse naam: Two-Spear
Eerste naam: Snelspeer (Swift-Spear)
Stam: Wolfrijders
Leeftijd:  
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Marr
Zielmaat: Grijswolf
Bondwolf: Zwartmaan (Blackmone) deze is gedood door de mensen en daarna No-Name
Kleur ogen: Bruin
Haar: Kort lichtbruin haar
Magie:  
Partner van: Wilgengroen, later Maanzilver
Verhouding met:  
Zoon(s): Scherptong (moeder Maanzilver)
Dochter(s): Kahvi
Vader: Prooijager
Moeder: Zachtvoet
Broer(s):  
Zuster(s): Halfbroer van Hemelsvuur
Status: Sterfelijk, overleden bij een overval bij de mensen door de vallen die ze gezet hadden
De vierde Wolfrijders hoofdmannen en de eerste in de lijn van hoofdmannen die meer elf dan wolf is.

Tweespeer is niet uit erkenning geboren. Tweespeer regeert met strakke hand. Zo strak zelfs, dat zijn halfzus Hemelsvuur, die de leidster van de jacht is, nauwelijks de kans krijgt om die taak uit te voeren. Tweespeer houdt liever alles zelf onder controle. Soms blijft hij ook lang bij zijn stam weg, zonder dat iemand weet waar hij is. Bij n van deze gelegenheden erkent hij zijn levensgezel Wilgengroen.

Tijdens een van zijn reizen vindt hij een grot gekomen waarin hij overblijfselen vindt van zijn voorouders, de Allerhoogsten. Hij krijgt een visoen van de manier waarop ze, lang geleden, om het leven zijn gekomen door de hand van de mensen. Hij vat hierdoor het plan op dat alle mensen uitgeroeid dienen te worden. Op de terugweg maakt hij hiermee alvast een begin. Als Wilgengroen, na zijn domme beslissing, om het leven komt bij een aanval op de mensen slaan bij Tweespeer de stoppen door. Na enkele catastrofale gevechten met de mensen, waarbij veel Wolfrijders om het leven komen, is het voor zijn halfzuster Hemelsvuur genoeg en gaat zij dwars tegen de waanzin van Tweespeer in.

De stam splits zich in tween en Tweespeer trekt weg. Ver weg van de mensen maken ze een nieuwe borg, die ze Wolfshaven noemen. Hier erkent Snelspeer Maanzilver (Moonsilver), daarna wordt zijn zoon Scherptong (Sharptong) geboren. Doordat er geen mensen in de beurt woonden kon de stam snel groeien, maar na twee eeuwen kwamen er mensen in de beurt wonen. Hij voelde zijn oude haat weer boven komen en besloot de mensen aan te vallen. Nog voordat hij een mens gezien had, zij hadden vele vallen rond het kamp staan, stierf Tweespeer. Zijn zoon was de enige die kon ontsnappen aan de vallen, zwaargewond bereikte hij de borg, maar zijn wonden waren niet helemaal te genezen. Niet lang daarna gaf hij het leiderschap aan zijn zoon Versluiper (Farstalker) die de Wolfrijders een tijdperk van vrede, rust en geluk gaf.

Elfquest character Two Spear

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide