Engelse naam: Tyldak
Stam: Vliegers
Leeftijd:  
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen:  
Haar:  
Magie:  
Partner van: Eerst Dauwschijn later met Kahvi
Verhouding met:  
Zoon(s): Windkind (moeder Dauwschijn)
Dochter(s):  
Vader:  
Moeder:  
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Overleden
Tyldak wilde meer dan de gave van het zweven. Hij wilde zelf kunnen vliegen en vroeg Winnowill hem daarbij te helpen. Zij bezorgde hem vleugels en een aërodynamisch lichaam, maar gelukkig maken kon ze hem niet.

Tyldak lijkt op het eerste gezicht een ellendeling, maar eigenlijk valt hij best wel mee. Zijn Erkenning van Douwschijn was voor hem net zo verrassend als voor haar en hij heeft nooit iets met de opvoeding van hun zoon Windkind te maken willen hebben. Tegenwoordig deelt hij de slaappelzen met Kahvi, zonder dat hij al teveel beslag op haar durft te leggen.

Tyldak was één van Winnowills huisknechten en een soort van pispaal, maar hij is nooit de schurk geworden die Winnowill in gedachten had. Hij was eigenlijk aardig, zelfs hoffelijk op een vreemde manier. Het leven in de Blauwe Berg maakte hem onecht, zijn persoonlijkheid werd naar de achtergrond gedrongen en kwam pas weer naar voren toen hij Dauwschijn erkende. Later verbrak hij al zijn banden met Winnowill.

Later heeft hij, samen met Kahvi, tevergeefs gezocht naar Winnowill in de hoop dat zij hem weer terug kon veranderen echter Winnowill was reeds overleden. Uiteindelijk is Tyldak gedood door mensen.

Elfquest character Tyldak

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide