Engelse naam: Tyleet
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Ongeveer 500 jaar oud
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam: Sohn
Zielmaat:  
Bondwolf: Bundel (Bundles) en Geduld (Patience, vrouwelijk)
Kleur ogen: Kopergroen
Haar: Roodachtig/goud hetgeen verkleurd met het weer, met grote krullen, tot over de schouders
Magie:  
Partner van: Scouter (met erkenning) in een driehoeks verhouding met Dauwschijn
Verhouding met:  
Zoon(s): Pool
Dochter(s):  
Vader: Roodlans
Moeder: Schemering
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Sterfelijk
Haar naam betekend letterlijk "Gift van de Genezer", is de dochter van Roodlans en Schemering door geforceerde erkenning. En moeder van een zoon Pool.

Tyleet is het eerste kind dat geboren is in het nieuwe land van de Wolfrijders. Door erkenning is zij levensgezellin van Scouter, en deelt hem samen met Dauwschijn. Tyleet is ontzettend lief, maar ongelofelijk eigenwijs. Als ze iets wil reken er dan maar op dat ze het voor elkaar krijgt. Ze heeft een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen, en heeft zo haar manieren om dingen voor elkaar te krijgen. Een doordrammer zou je haar kunnen noemen. Ze heeft een bepaalde aantrekkingskracht tot mensen. Het liefst zou ze vrede maken met alle mensen, maar ze wordt nog wel eens tegengehouden door haar stamgenoten, die het maar niets vinden wat ze wil. Maar ja, doorzetter als ze is, gaat ze toch tegen het advies van hen in. Ze wil de mensentaal leren en is daarom ook in les van een houthakker.

Tyleet heeft niets tegen het breken van de regels, als ze echt denkt dat het ten goede komt aan de stam. Is een risiconemer, maar Tyleet is niet roekeloos. Is net als haar vader, kalm en rustig. Evenals haar moeder heeft zij een grote drang naar het moederschap, dit blijkt uit het voorval dat ze eens een mensenkind mee naar de borg gebracht heeft om het daar op te voeden. Ze is erg geliefd binnen de stam en kan het uitermate goed vinden met Venka, dochter van Rayek en Kahvi, waarmee ze op is gegroeid in de tijd dat Rayek Snijers familie meegenomen had. Zij was het enige leeftijdgenootje van Tyleet. Ze ziet altijd de goede dingen in anderen en denkt nooit slecht over haar mede-elfen. Ze probeert zich vaak te verplaatsen in anderen en zo de goede kanten te zienů Tyleet droeg als kind altijd groen, maar als volwassene is ze overgestapt op paars en taankleurige kleding. Haar kleding bestaat uit een soort van cape, een geelbruine broek en een leren armband. Tyleet draagt een gouden nekversiersel, waarop een afbeelding van een huilende wolf te zien is, met drie hangers hetgeen samen wordt gehouden door twee snoeren.

 

Elfquest character Tyleet

Elfquest character Tyleet

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide