Engelse naam: Freefoot
Stam: Wolfrijders
Leeftijd: Jonger dan 500 jaar
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf: Bearbiter, Blackjaw, Lightpaws, Shag en Bent-Tail
Kleur ogen: Bruin
Haar: Blond, tot net op de schouders
Magie:  
Partner van: Tweeschauwen (Two-schaows) uit erkenning, maar leefden niet tezamen, Sterrebloem (Starflower)
Verhouding met:  
Zoon(s): o.a. Verscheurder (Fanslayer), Veder (Feather) Looier (Tanner) en Havikvanger (Hawkcatcher), moeder Tweeschaduwen (Twoschaows)
Dochter(s):  
Vader: Droomzanger
Moeder: Hemelsvuur
Broer(s):  
Zuster(s): Nachtster
Status: Sterfelijk, overleden
Vrijvoet, de zesde hoofdman van de Wolfrijders.

Als je naar deze blonde elf kijkt, krijg je een beeld van een wild, grappig en roekeloos figuur, maar schijn bedriegt, want wat Vrijvoet betreft. Deze jolige uitziende elf was een serieuze, rechtvaardige, enigszins strenge hoofdman, die zijn stam, wanneer mogelijk, een goed en leefbaar leven bood. Na de waanzin van Tweespeer waren de elfen erg uitgedund en verlangden ze naar een wat zekerder bestaan. Vrijvoet slaagde hier grotendeels is. Voor zover bekent had Vrijvoet veel kinderen, vermoedelijk allemaal jongens. De oudste droeg de naam Verscheurder (Fanslayer). Hij was geboren uit de liefde tussen Vrijvoet en diens levensgezellin Sterrebloem. Verscheurder werd wel volwassen maar leefde niet lang genoeg om het leiderschap van zijn vader over te nemen. Ook zijn jongere broer Veder overleefde zijn vader niet. Maar zij kregen nog een zoon, het gewoonste jong dat er bestond. In zijn jonge jaren leek Looier niet veel voor te stellen, maar later zou hij zijn vader toch als hoofdman opvolgen.

Vrijvoet en Sterrebloem hadden elkaar nooit erkent. Degene die Vrijvoet wel had erkent leefde op de open grasvlakten met de afstammelingen van degenen die met Tweespeer waren meegegaan. De zoon uit deze erkenning met Tweeschaduwen (Twoschaows) droeg de naam Havikvanger (Hawkcatcher). De elfen op de grasvlakten leefden stonden onder leiding van Grijswolf. Zij hadden hun wolven ingeruild tegen een geitensoort. Vrijvoet kwam deze vreemde elfenstam tijdens een jacht tegen. De hoofdvrouw van de Geitenrijders (Goatriders) heette Goudmaan (Goldmane). Tweeschaduwen, een belangrijke jager van de stam, wierp één blik naar Vrijvoet en wist het. De andere elfen merkten al snel dat er iets aan de hand was en raadde het tweetal aan, onmiddellijk aan de eisen van erkenning te voldoen, hetgeen dus ook gebeurde. Aangezien de Geitenrijders Tweeschaduwen niet konden missen moesten ze elkaar weer verlaten. Vrijvoet beloofde zijn geliefde weer terug te keren, maar wanneer Vrijvoet wilde gaan kwam er altijd iets tussen, totdat haar vergeten was.

Tientallen jaren later kwam Vrijvoet weer op de grasvlakten terecht, waar hij een vreemde elf aantrof, zijn zoon Havikvanger. Toen Havikvanger er achter kwam dat deze figuur zijn vader bleek te zijn kwam er een enorme haat naar boven. Havikvanger had namelijk zijn moeder zien weg kwijnen voor de elf waarvan ze hield, tot op de dag dat ze stierf… Havikvanger wilde wraak, hij wilde de dood van zijn vader en dus volgde er een gevecht. Beiden overleefden het gevecht en vader en zoon gingen uit elkaar, Vrijvoets hart vol pijn en Haviksvangers hart vol haat en afgunst. Ze zijn elkaar na het gevecht nooit meer tegengekomen, zodat het Havikvanger nooit gelukt is zijn vader daadwerkelijk om te brengen.

Elfquest character Freefoot

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide