Engelse naam: Winnowill
Bijnamen: Liefdeloze (Loveless One), de mensen die aan de voet van de Blauwe berg woonden noemden haar ook wel Zwartgeklede of Zwarte moeder
Stam: Vliegers
Leeftijd: Ongeveer 19.000 jaar oud
Geslacht: Vrouwelijk
Zielnaam:  
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen: Groen
Haar: Zwart, en een stuk langer dan zijzelf
Magie: Genezer
Partner van: Lord Voll, Rayek en Smelt
Verhouding met:  
Zoon(s): Tweekant
Dochter(s):  
Vader:  
Moeder:  
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Onsterfelijk
Vroegere geliefde en adviseur van Lord Voll, vroegere leidster van de Vliegers, een van de kwaadaardigste wezens op de planeet van de twee Manen en de grootste vijand van de Wolfrijders.

Winnowill is een kille magister, die niet tot liefde in staat is. Als een van de weinigen van haar stam kan ze niet vliegen. Door haar lange verblijf in de Blauwe Berg is ze ernstig geestelijk gestoord geraakt en haar ziekelijke haat ten opzichte van de Wolfrijders heeft inmiddels het grootste deel van haar stam het leven gekost. Winnowill ontmoette een trol genaamd Smelt. In de Bauwe berg gebruikte ze hem en kreeg ze zelfs een kind van hem, de half-elf, half-trol Tweekant. Toen Smelt zich alles begon te realiseren, doodde ze hem. Om Tweekant ervan te weerhouden naar Voll te gaan en hem het hele verhaal te vertellen, sloot ze hem op in een kooi, en deze mishandeling heeft Tweekant nooit goed kunnen verwerken. Des te opmerkelijker was het dat Tweekant zich wel als de beste smid heeft kunnen ontwikkelen.

Nadat een poging om haar te genezen gedeeltelijk mislukt was werd ze om de anderen tegen haar te beschermen in een soort cel in Het Paleis gevangen gezet, maar ze wist zich te bevrijden en probeerde Het Paleis in haar macht te krijgen. Dat lukte haar niet, doordat Venka kon ingrijpen, maar het gevolg was wel dat Het Paleis niet meer onder controle gehouden kon worden en in miljoenen scherven uiteenspatte op het gebied van de mensen. Winnowill wist ondanks alles te overleven en ging kort daarop een samenwerking aam met de menselijke legeraanvoerder Grohmul Djun.

Elfquest character Winnowill

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide