Engelse naam: Suntoucher
Bijnamen: Anatim door Toorah
Stam: Zonnevolk
Leeftijd: Ongeveer 11.000 jaar oud
Geslacht: Mannelijk
Zielnaam: Anatom
Zielmaat:  
Bondwolf:  
Kleur ogen: Blauwgrijs
Haar:  
Magie:  
Partner van: Toorah
Verhouding met:  
Zoon(s):  
Dochter(s): Leetah en Shenshen
Vader:  
Moeder:  
Broer(s):  
Zuster(s):  
Status: Onsterfelijk
Milieudeskundige en emotioneel. Leider van de activiteiten van het Zonnevolk, de vader van Leetah en Shenshen en de grootvader van Amber en Geelhaar en levensgezel van Toorah.

Meer dan 10.000 jaar oud en onsterfelijk. Een van de oudste elfen die in Zorgeloos is geboren. Zonaanraker zal evenals Savah misschien wel zijn vergeten welke onsterfelijke bewoners van het Zonnevolk hij heeft voortgebracht in zijn jeugd. Hij weet dat Leetah en Shenshen zijn dochters zijn die zijn voortgekomen uit erkenning met Toorah, maar hij heeft geen enkel gevoel van vaderlijke bezitterigheid.

Het doel van Zonaanraker is harmonie en balans tussen het land en de bewoners van Zorgeloos. Duizenden jaren geleden verblind door het te lang staren naar het opkomen van de zon heeft hij nooit genezing gevraagd aan zijn dochter Leetah, bang dat hij de krachten weer zou verliezen die zijn blindheid hem geschonken heeft. Eerwaardig en eerbieding tot Savah laat Zonaanraker haar des al niettemin in aanraking komen met de realiteit van het dagelijkse gebeuren van het Zonnevolk.

Het is niets voor hem zich anders voor te doen dan hij in werkelijkheid is. Hij geniet van zijn rol, de diensten die hij uitvoert en zijn invloed in de rechtspraak.

 

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide