BEAUTY AND THE BEAST

Artikel is geschreven door Tom

Beauty and the Beast © and ™ 1989 by Republic Pictures Corporations
Beauty and the Beast, Portrait of Love © 1989 by First Publishing, Inc.
Beauty and the Beast, Night of Beauty © 1990 by First Publishing, Inc.

De op één na bekendste strip van Wendy Pini is natuurlijk de uitermate mooi getekende strip "Beauty and the Beast". Deze is gemaakt naar de gelijknamige televisieserie van Ron Koslow die enkele jaren geleden op de beeldbuis te zien was (jaren tachtig). De twee hoofdpersonen van de serie zijn "the beauty"; Catherine Chandler en "the beast"; Vincent. Er zijn twee delen verschenen van de strip; "Portrait of Love", uitgegeven door First Publishing in mei 1989 en "Night of beauty", ook uitgegeven door First Publishing, in maart 1990.

Beauty and the Beast 1 Wendy PiniBeauty and the Beast 2 Wendy Pini

Het verhaal: Catherine Chandler wordt overvallen en raakt zwaar gewond. Vincent, het beest dat met een grote groep mensen onder de stad New York leeft in een buiten dienst gesteld riolennetwerk, vindt haar en neemt haar mee om te verzorgen. Hiermee overtreedt hij de belangrijkste regel die geldt in deze geheime wereld; niemand van boven mag weten dat er een volk leeft onder de grond. Veel inwoners waren namelijk vroeger zwervers, die in deze wereld een nieuw bestaan opgebouwd hebben. Dat zou verloren kunnen gaan als dit boven bekend zou worden.

Catherine knapt langzaam maar zeker op. Zelf weet ze niet precies waar ze is en wie deze Vincent is die haar heeft geholpen, dit omdat het verband ook haar ogen bedekt.
Nadat het verband wordt verwijderd schrikt ze net zo erg van het manbeest Vincent als van haar eigen littekens. Maar zoals je begrijpt ontstaat er al snel een romance tussen deze twee totaal verschillende personen; "They are Soulmates".
Het verhaal gaat verder en laat zien hoe Vincent zijn liefde voor Catherine uit door een schilderij te maken; "Het portret van Liefde". Dagenlang schildert hij aan één stuk door zonder te eten, te drinken of te slapen. Uitgeput, maar met een sterk gevoel van voldoening, gaat hij Catherine halen om haar het schilderij te tonen. Als ze terugkomen blijkt het schilderij gestolen te zijn door de slechte Paracelsus, een vroegere vriend van de "vader" (leider) van het volk dat onder de grond leeft, maar die met een stel moordenaars het slechte pad op is gegaan. Catherine en Vincent weten toch bij het schilderij te komen, maar door de pracht ervan let niemand op de jaloerse Paracelsus die het schilderij in brand weet te steken en weet te ontsnappen.

Beauty and the Beast Wendy Pini

Beauty and the Beast deel twee "Night of Beauty" (nacht van schoonheid) begint met een scène waarin we Vincent bedroefd door de steegjes van een achterbuurt zien lopen; Catherine blijkt vermoord te zijn! Kort nadat ze een zoon van Vincent heeft gebaard... Dit zoontje is haar afgenomen na de geboorte en dus weet Vincent niet hoe het kind eruit ziet of waar het is.
Vincent weet met de hulp van de oude tovenares Narcissa "af te dalen" naar het geestenrijk om Catherine te zoeken en te helpen. Dit omdat hij voelt dat ze de weg naar "het licht" niet zonder zijn hulp kan afleggen, ze wordt vastgehouden door haar liefde voor Vincent. Voor Vincent is er echter een groot risico; hij mag niet verder gaan dan "het licht". Hij moet Catherine er alleen door laten vertrekken. Zou hij Catherine niet kunnen verlaten en meegaan door "het licht" dan zal hij gelijk sterven.
Vincent weet Catherine te vinden en na een aantal scènes vol emotie komen ze beiden aan bij het licht, het punt waar ze afscheid moeten nemen. Zoals verwacht kan Vincent dit niet en hij smeekt Catherine hem mee te nemen... Dan verschijnt er plot een lichtgevende weerspiegeling van hun zoontje uit het licht. Dit haalt Vincent over om terug te keren, want zijn zoontje heeft hem nodig.

Catherine verdwijnt met de weerspiegeling van hun zoontje in het licht en Vincent keert terug naar zijn lichaam met het gevoel dat Catherine naast hem zal zijn; voor altijd...

Beauty and the Beast Wendy Pini

Beauty and the Beast deel twee, Night of Beauty, is moeilijker samen te vatten dan deel één. Het is namelijk één en al emotie en aangezien de tekst, de tekeningen en zeker ook de kleuren in totale harmonie zijn is het moeilijk deze emoties te verhalen. We raden je dus ook ten zeerste aan om deze twee (de enige twee) delen van "Beauty and the Beast" te kopen. Het is een echt kunstwerk van Wendy Pini!

 

www.elfquest.be