DART

Artikel is geschreven door Tom

Jager, vechter, scout, beschermer, oprichter en leider van de prairiewolven; de zoon van Sterkeboog en Maneschijn, door erkenning.
Leeftijd: ruim 600 jaar, sterfelijk.

Dart was slechts vier jaren oud toen hij met de Wolfrijders in Zorgeloos aankwam. Hij is daar altijd gebleven. Toen hij elf jaar was koos hij er voor om in Zorgeloos te blijven toen de Wolfrijders hun zoektocht begonnen naar Snijer en Hemelwijs. Ondanks zijn leeftijd eiste hij zich de rol van beschermer van Zorgeloos toe, zoals Rayek ooit was. Maar in tegenstelling tot Rayek deed Dart dit niet om zijn eigen ego te vergroten. Langzaam, geduldig en met de hulp van enkele ex-Wolfrijders, Houtvonk, Regenzang, Wing (nu allemaal overleden) en Nieuwster, trainde hij sommige inwoners van Zorgeloos tot wat ze nu zijn; pseudo-Wolfrijders. Dart geeft er de voorkeur aan om andere te zien werken in een harmonieuze en actieve groep. Dart is een geboren leider, geïnspireerd door zijn vader, die actie niet schuwde, en door Snijer die ook op zeer jonge leeftijd de leiderrol moest vervullen.

Elfquest character Dart
Ondanks zijn loyaliteit aan het Zonnevolk ligt zijn hart toch nog bij zijn ware afkomst; de Wolfrijders. Dart zal zijn ware afkomst nooit vergeten. Het kleine paleis is zeer belangrijk voor hem; het vergroot zijn kracht om te zenden zodat hij nog contact met zijn ouders, die honderden kilometers van hem verwijderd zijn, kan blijven houden.
Na ruim vijfhonderd jaren de beschermer van het Zonnevolk te zijn geweest besluit Dart, net als zijn ver verwijderde familieleden, zich te laten inpakken door de Bewaarders. Sterfelijk als hij is kwam hij tot deze beslissing omdat hij toch nog eens zijn geboortestam wilde terugzien. Aangezien hij het Zonnevolk de instructie gaf hem te doen ontwaken wanneer dat nodig was, hetgeen veelvuldig nodig bleek te zijn, is Dart in vergelijking tot de Wolfrijders ouder geworden. Hij is nu zelfs ouder dan Snijer, alhoewel dat niet aan zijn uiterlijk te zien is. Tijdens zijn slaap is hij erkend door een jong meisje uit Zorgeloos; Serrin. Uit deze erkenning werd Bowski geboren (een verhaal dat nog verteld moet worden). Van Dart is ook bekend dat hij een 'zielenvriend' heeft gehad, Shushen, die is vermoord tijdens de strijd met de teruggangers.
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide