ELFQUEST FUTUREQUEST, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie Futurequest, het vervolg op de series Jink en the Rebels.
De afleveringen van Futurequest zijn verspreid over de 'New Series' gepubliceerd. Voor meer informatie omtrent de comic uitgaven waarin deze serie is verschenen verwijs ik je naar de Elfquest Catalogus welke ook op deze website is te vinden.

Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!

Elfquest Futurequest   Elfquest New series #10, #11, #13 en #14: Futurequest
Door: Delfin Barral, Richard Pini en Barry Blair.

Inhoud: Het gaat niet goed met de Rebels, stuk voor stuk zijn ze gevangen genomen. Maar het ergst zijn Shimmer en Rosie er aan toe: 'hij' is gedemonteerd en wordt aan proeven onderworpen, 'zij' is ook vastgezet en wacht op hetzelfde lot. Ondertussen blijken de telepathische krachten van Chandra sterker te worden en maakt de mensheid kennis met een groot kristallen paleis... Jink is ondertussen op zoek naar het schip van de Rebels, de Cam Triompe. Daarin treft ze een dode zwoet aan, een wolf en het kleine paleis. Cosmo en Scorch proberen te ontsnappen, maar dat wil nog niet erg lukken. Shimmer heeft meer succes, door de verandering die hij heeft ondergaan kan hij zichzelf weer opkalefateren. En zo lijkt het erop dat de Rebels toch weer vrij zullen komen.

Eigen mening: Poe, wat moet ik hier nou over zeggen. Als science fiction verhaal is het niet eens zo slecht, maar de link met Elfquest is wel erg mager. Eén plaatje per deel dat een hint geeft is niet veel.
Maar het geeft wel hoop voor de toekomst.


Elfquest Futurequest   Elfquest New series #15, #17, #19 en #20: Futurequest
Door: Delfin Barral, Richard Pini & Barry Blair.

Inhoud: Het verhaal van Futurequest komt hierop neer: Jink probeert mensen te vinden die met haar het ruimteschip willen repareren, De Rebels proberen elkaar zoveel mogelijk heelhuids terug te vinden en hun verschillende gevangenissen te ontvluchten.

Eigen mening: Het is mij een raadsel waarom ze voor dit verhaal vier afleveringen nodig hebben.


Elfquest Futurequest   Elfquest New series #22: Futurequest
Door: Delfin Barral, Richard Pini en Barry Blair.

Inhoud: Deze keer slechts een aflevering van Futurequest. Cosmo en Scorch komen eindelijk Chandra weer tegen, die een wild plan heeft om te ontsnappen. Volgens haar heeft de robot Shimmer de touwtjes in handen in de computer van het schip en zou het dus een fluitje van een cent moeten zijn om langs de bewaking te komen. Ondertussen heeft Jink geen zin meer om af te wachten tot haar schip gerepareerd is en gaat ze op bezoek in de blauwe berg, waar het kleine paleis is. Daar krijgt ze te horen dat ze door haar intensieve contact met mensen niet meer helemaal elf is...

Eigen mening: Dit verhaal lijkt nog niet erg naar een ontknoping te leiden, het wordt tijd voor wat meer vaart. Maar met 1 aflevering in een half jaar wil dat niet zo lukken...


Ter aanvulling: De ontknoping van het verhaal hebben we tot nu toe nog altijd niet gekregen. Hopelijk dat Wendy en Richard Pini in de nabije toekomst zelf het verhaal zullen afronden.

Elfquest Futurequest
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide