ELFQUEST A GIFT OF HER OWN

Artikel is geschreven door Manon

Elfquest A Gift of Her Own  

A Gift of Her Own (1996)
Door: Wendy Pini

Inhoud: "A Gift of Her Own" is een eenvoudig geschreven prentenboek (in het Engels). Het gaat over een achtjarig meisje, Elmy, dat is weggelopen van huis. Als het donker wordt, bevindt ze zich in een groot bos op een berghelling. Op een gegeven moment loopt ze vast tegen een doornhaag. Daar ontmoet ze Roodlans, de maker van de doornhaag. Hij neemt haar mee door een tunnel door de haag en dan komen ze in de Borg van de Wolfrijders. Daar ontmoet Elmy ook Trinket, Amber en Geelhaar en ziet ze een aantal Wolfrijders voorbij komen, die op jacht gaan. Ze is vooral onder de indruk van Snijer. Die heeft haar wel gezien, maar vindt het goed dat ze nog even blijft, want Roodlans moet toch op de kinderen passen.
Elmy, die zelf van arme afkomst is, is erg onder de indruk van de gouden sieraden van de elfen en de kleine trol. Trinket is juist jaloers op Elmy, die heeft namelijk een ketting om van gekleurde draadjes en allerlei verschillende knopen, die ze zelf gemaakt heeft. Trinket is ook weggelopen van huis. Zij krijgt dan wel veel speelgoed en sieraden, maar ze heeft niemand om mee te spelen onder de grond, bij de trollen.
Zo leert Elmy dat ze een Maker is, en die zijn heel waardevol. Nu durft ze weer naar huis, want Makers zijn altijd moedig.

Eigen mening: Achterin het boek staat op een eenvoudige manier beschreven hoe de illustraties gemaakt worden. Eerst een ruwe schets om te zien wat voor plaatje waar in het verhaal komt te staan. Dan een gedetailleerde pentekening van een scene, die tenslotte ingekleurd wordt. Het plaatje van Elmy, Roodlans en Trinket is een voorbeeld van zo'n pentekening. Het ingekleurde plaatje staat in het boek. De plaatjes in het boek zijn heel mooi, ook mooi ingekleurd, al hebben de elfen soms wel erg grote ogen. Het verhaaltje is simpel, echt een kinderverhaaltje, maar ik vond het wel mooi. Vooral het stukje over Makers is best inspirerend. Ik kreeg ook meteen zin om iets moois te gaan maken...

 
Elfquest A Gift of Her Own

Elfquest A Gift of Her Own
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide