ELFQUEST KAHVI, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie Kahvi. Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!

Elfquest character KahviElfquest character KahviElfquest character KahviElfquest character KahviElfquest character KahviElfquest character Kahvi   Oktober 1995 tot en met april 1996, Kahvi 1 t/m 5:
1. Pridequest
2. Perchance to dream
3. Music of the spears
4. Long day's journey
5. Troll gate
6. Pridefall
Verhaal: Kim Yale en Joellyn Auklandus.
Tekeningen: Steve Blevins, Daniel Shelton, Bonnie Blevins en Suzanne Dechnik.

Inhoud: Kahvi is samen met Tyldak teruggekeerd naar de Teruggangers, maar dit leven valt een beetje tegen. Een beetje boel zelfs, want de Teruggangers zonder paleis zijn eigenlijk maar een duf zootje zonder een echt doel in het leven. Maar Kahvi is een te goede leidster om niet wat nieuws te bedenken. Na een paar nachtjes slapen is ze eruit: het Ei van de Blauwe Berg, of een stukje ervan, moet genoeg zijn om de Teruggangers weer een doel te geven. Samen met Tyldak gaat ze op weg naar de plek waar ooit de Blauwe Berg stond. Daar aangekomen merken ze echter al snel dat ze niet alleen zijn: Ei, de vroegere hoeder van het Ei, blijkt er nog steeds te wonen. Hij heeft ook weer een Ei gemaakt, maar deze versie is veel handzamer dan de oude. Tijdens een maaltijd laat hij zich ontvallen dat hij iets weet over Kahvi's vader. Zij weet over haar verleden niet veel en laat zich dan ook uitdagen om in trance te gaan om haar verleden te ontrafelen. Ze komt erachter dat ze een dochter is van Twee-Speer. Maar ze kon nooit goed overweg met haar vader. Net als Skyfire daagt ze hem uit, maar verliest. Ze wordt voor dood in een meertje achtergelaten. Jaren later wordt ze teruggevonden door de elfen die met Twee-Speer zijn weggegaan van de Wolfrijders en wordt zo leider van de 'Teruggangers'. Als ze bijkomt uit de trance is ze erg kwaad en gelooft de waarheid maar half. Ze verdwijnt 's nachts met het Ei. Als ze terug is bij haar volk blijkt dat ze weer contact wil zoeken met de Wolfrijders, ze wil graag een kind van Snijer. De Wolfrijders zijn inmiddels in slaap in de grotten van de Trollen. Door een list weet Kahvi de cocon van Snijer te ontvoeren, maar als ze hem openmaakt, blijkt het Schemering te zijn!
Een korte ruzie met gevecht volgt tussen deze twee vrouwen waarbij Kahvi uiteindelijk het onderspit moet delfen. Kahvi brengt Schemering terug bij de Trollen en keert zelf terug naar de Teruggangers in de Bevroren Bergen. Tijdens haar reis naar de Bevroren Bergen ontmoet ze een wolf waar ze vriendschap mee sluit.

Eigen mening: Aardig verhaal. Kahvi is altijd één van mijn favoriete personages geweest. Maar zij kan het ook niet helpen dat er een beetje wankel verhaal rond haar wordt geschreven. Ik kan me best voorstellen dat ze de dochter van een Wolfrijder is, maar sinds wanneer overleeft men 1000(?) jaar liggen in 'magisch' water? Dit is wel erg vergezocht. Maar al met al is het dus wel aardig, en ook best leuk getekend. Maar Two-spear vond ik duidelijk beter.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide