ELFQUEST KINGS CROSS, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie Kings Cross hetgeen een op zichzelf staand verhaal is hetgeen verder weinig met de originele Elfquest te maken heeft.
De afleveringen van
Kings Cross zijn verspreid over de diverse Elfquest series gepubliceerd. Voor meer informatie omtrent de comic uitgaven waarin deze serie is verschenen verwijs ik je naar de Elfquest Catalogus welke ook op deze website is te vinden .
Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!

Elfquest Kings Cross 1Elfquest Kings Cross 2  

Elfquest New series #17 en Kings Cross #1 en #2: Kings Cross
Door: Christopher Lane & Brandon McKinney.

Inhoud: Een uitgebreide variant op het originele Elfquest verhaal, waarin Bereklauw veel langer bleef leven en een zoon kreeg van een mens... In deze versie van het verhaal komt de aanval van Madcoil vlak voor de geboorte van Snijer, en moet Bereklauw het beest zelf doden. Hij is ook degene die de elfen naar Zorgeloos leidt, nadat de mensen het woud in brand hebben gestoken. Het verhaal verloopt in grote lijnen zoals het met Snijer ook verliep, alleen zonder erkenning met Leetah, en dus zonder Geelhaar en Amber. In de tijd dat de Djun regeert roept Rayek de elfen bij elkaar in het paleis, om hen te laten zien dat het weer kan vliegen. Ze reizen ermee naar de blauwe berg, maar daar blijkt Winnowill nog te zijn. Ze bindt de strijd aan met Rayek, waardoor het paleis neerstort en in scherven breekt. De elfen worden gevangen genomen door de Djun, die de macht van de scherven gebruikt om hen te binden. Bereklauw leert na een tijd een mensenvrouw kennen die hij erg kan waarderen. Als de Djun hier achter komt, dwingt hij hen een kind te produceren. Dit is Snijer, half elf, half mens. Hij wordt een hoofdman voor de Djun, en de waarheid over zijn precieze afkomst wordt voor hem verborgen gehouden. Tijdens de strijd tegen Winnowills monsters, waarbij de elfen ook meevechten, komt hij er eindelijk achter. En als de ergste strijd voorbij is, blijkt dat er tussen hem en Leetah een vonk overspringt, die ze geen van beiden echt begrijpen....

Eigen mening: Een leuk verhaal, en heel verrassend. Het is mooi om te zien hoe veel dingen hetzelfde verlopen in deze alternatieve versie, maar toch net een beetje anders. Blijkbaar had Tweekant zijn plan dus echt zo goed opgezet dat altijd iemand zijn 'schat' zou vinden.


Elfquest Kings Cross
 
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide