ELFQUEST THE REBELS, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest series The Rebels. Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!
Lees ook het vervolg in het artikel "Futurequest, de serie.

Elfquest characters the RebelsElfquest characters the RebelsElfquest characters the RebelsElfquest characters the Rebels   November 1994 tot en met maart 1995, The Rebels # 1 t/m 4:
1. To colder seas
2. Leavetaking (Farewells and connections)
3. He that goes
4. Aught other reason
Verhaal: Bern Harkins.
Tekeningen: Delfin Barral, Craig Taillefer, Gary Kato, Jenifer Marrus & Charles Barnett.

Inhoud: In dezelfde tijd als Jink vinden we de rebellen in een gestolen ruimteschip, achtervolgd door regeringstroepen. Wie ze zijn? Cosmo, een kadet van de Skyward (de militairen) met een vreemde tante die de (uitgestorven?) elfen heeft bestudeerd. Scorch, een roodharig, heethoofdig mannetje. Chandra, een studente afkomstig van een ijskolonie. Shimmer, noch mens noch robot, afkomst onbekend. En tot slot Rosie, een bewaarder zo groot als een mens en in bezit van het kleine paleis. Via flashbacks wordt verteld hoe het zo ver heeft kunnen komen. Ze weten net te ontsnappen aan hun achtervolgers en vinden een schuilplaats in Quaino's station, een ruimtestation met een slechte reputatie. Daar ontmoeten ze kapitein L'Cota, een berucht rebellenleider. Deze zorgt ervoor dat ze naar Harveston gaan, een kolonie die zich onafhankelijk heeft verklaard van Abode, om hem daar ongestoord te kunnen spreken...

Eigen mening: Zie bij Jink, daar is weinig aan toe te voegen. Een cross-over voel je gewoon aankomen, maar ik ben benieuwd wanneer dat gaat gebeuren. En wat er met de elfen die wij kennen is gebeurd? De tijd zal het leren...


Elfquest characters the RebelsElfquest characters the RebelsElfquest characters the Rebels   April 1995 tot en met juli 1995, The Rebels 5 t/m 7:
5. The business of war
6. Sharp tools
7. Into the dark.
Verhaal: Bern Harkins.
Tekeningen: Delfin Barral, Gary Kato, Charles Barnett.

Inhoud: Op de kolonie Harveston wachten de Rebels op ene L'Cota, een ruimtepiraat waar ze een afspraak mee hebben. De bewoners van de kolonie kunnen maar van weinig dingen gebruik maken, waaronder niet het ziekenhuis. De Rebels smokkelen daarom een ziek kind het ziekenhuis binnen, zodat het toch geholpen kan worden. Ze moeten dan wel weg vluchten en ontdekken magische krachten van het kleine paleis. Cosmo ontdekt dat de chip die ze aan L'Cota zouden moeten geven informatie bevat over een schip dat de basis van de Neverending zal vernietigen, waardoor de oorlog weer zal beginnen. Ook andere mensen weten niet van deze actie en zijn het er niet mee eens. Maar de Rebels zijn eerder ter plaatse en voorkomen de vernietiging van de Neverending. Ze zijn dankzij het kleine paleis ook snel weer weg. Omdat er een dode is gevallen bij hun overval op het schip kan Scorch geen rust vinden na hun avontuur. Ook met de 'robot' Shimmer is niet alles in orde, maar niemand kan zijn ciruits ontwarren, behalve de Neverending die hem hebben gemaakt. Dus gaan ze naar de Neverending basis. Daar wordt Shimmer 'gerepareerd' (4 extra armen!) en de groep kan weer op onderzoek uit gaan.

Eigen mening: Wat kan ik hier nog over zeggen? Op het verhaal of de tekenstijl kan ik weinig aanmerken. Het is alleen dat het de zoveelste serie is en voor mij een van de minst interessante. Het wordt gewoon teveel om alles door en door bij te houden, vandaar: geen commentaar.


Elfquest characters the RebelsElfquest characters the RebelsElfquest characters the RebelsElfquest characters the RebelsElfquest characters the Rebels   September 1995 tot en met februari 1996, The Rebels 8 t/m 12:
8. Running with the night
9. Lightning on the road
10. The thunder of hearts
11. The melting pot
12. Fire and steele
Verhaal: Bern Harkins.
Tekeningen: Delfin Barral, Charles Barnett, Gary Kato, Steve Blevins, Suzanne Dechnik en R. MacTeiroe.

Inhoud: Eerst gaan de Rebels vechten op een ruimtestation, daarna herstellen ze de vrede en vervolgens gaan ze incognito terug naar Abode zodat Scorch, als zijn neef Frix, kan meedoen met een autorace. Shimmer heeft plotseling weer gewoon twee armen. Tijdens de race gaan de andere Rebels naar het oude dorp van het zonnevolk en ontmoeten daar een wolf die meegenomen wordt door Rosie. Daarna gaan ze allemaal naar een ruimtekolonie om samen met L'Cota en de Skyward een terroriste te bestrijden. Oh ja, ergens in het heelal is nog een paleis met een groep echte elfen. Joepie.

Eigen mening: Laten we eens zien wat voor avonturen de Rebels allemaal kunnen beleven, en deze dan zonder verband aan elkaar plakken. Dat moet zo'n beetje de gedachte achter deze strip zijn geweest, en deze gedachte is perfect uitgewerkt. Gevechtje hier, romance daar, intrige weer ergens anders en dan weer lekker vechten. Bah! De enige echt interessante bladzijden uit deze reeks zijn die waarop 'echte' elfen te zien zijn, maar hierop wordt niet teruggekomen.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide