ELFQUEST TWO-SPEAR, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie Two-Spear. Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!

Elfquest character Two SpearElfquest character Two SpearElfquest character Two SpearElfquest character Two SpearElfquest character Two Spear   Oktober 1995 tot en met februari 1996, Two-Spear 1 t/m 5:
1. A Tribe divided - Discoveries
2. A Tribe divided - Betrayal
3. A Tribe divided - Challenge
4. A Tribe divided - Rage
5. A Tribe divided - Division
Verhaal: Terry Collins.
Tekeningen: Delfin Barral en Barry Blair.

Inhoud: Eigenlijk hoort dit verhaal natuurlijk gewoon in de serie Blood of Ten Chiefs maar goed, een hoofdman als Two-Spear vraagt wel om een eigen titel. In deze serie lezen we hoe Two-Spear, die niet uit erkenning geboren is, met strakke hand de wolfrijders regeert. Zo strak zelfs, dat zijn half-zus Huntress Skyfire, die de leidster van de jacht is, nauwelijks de kans krijgt om die taak uit te voeren. Two-Spear houdt liever alles zelf onder controle. Soms echter blijft hij ook lang bij zijn stam weg, zonder dat iemand weet waar hij is. Bij één van deze gelegenheden erkent zijn levensgezel, Willowgreen, zijn beste vriend Greywolf. Ondertussen is Two-Spear op zijn reis in een grot gekomen waar hij overblijfselen vindt van zijn voorouders, de Allerhoogsten. Hij krijgt een visioen van de manier waarop ze, lang geleden, om het leven zijn gekomen door de hand van mensen. Hij vat hierdoor het plan op dat alle mensen uitgeroeid dienen te worden. Op de terugweg naar zijn stam maakt hij hiermee vast een begin. Maar als hij zijn plannen bekend maakt, wordt hij uitgedaagd door Skyfire. Aan het eind van deel 4 lijkt hij haar overwonnen en gedood te hebben, maar we weten dat dat niet zo is... In het laatste deel wordt de Wolfrijderstam opgedeeld in twee groepen: één groep volgt Two-Spear met als doel het uiroeien van de mensen. De andere groep blijft achter bij Skyfire. Deze groep zorgt er voor dat de Wolfrijders zullen overleven.

Eigen mening: Fantastisch! Dit is nu eindelijk eens een team dat gebruik weet te maken van de mogelijkheden van zwart-witte tekeningen. Mooie donkere platen zitten ertussen, waar duidelijk over is nagedacht. Oeps, ik zie dat Barry Blair ook in het team zit. Way to go Barry! Sluit hem op en laat hem de rest van zijn leven zo tekenen! Dan blijft hij tenminste af van... maar ik dwaal af. Een goed verhaal, hoewel er af en toe dingen in voorkomen waarvan je je afvraagt waarom ze niet al veel langer bekend zijn. We wisten bijvoorbeeld niet hoe Two-Spear op het idee kwam om mensen te vermoorden. Maar toch, een goed verhaal. En wat ook belangrijk is, het is goed in beeld gebracht. Het gevecht tussen Two-Spear en Skyfire neemt bijvoorbeeld deel 4 geheel in beslag. Meer van dit!!

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide