ELFQUEST WINDKIN, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie Windkin hetgeen een vervolg is op de serie New Blood. De serie Windkin gaat verder over het personages Windkin (Windkind).
De afleveringen van Windkin zijn verspreid over de 'New Series' gepubliceerd. Voor meer informatie omtrent de comic uitgaven waarin deze serie is verschenen verwijs ik je naar de Elfquest Catalogus welke ook op deze website is te vinden.

Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!

Elfquest character Windkin  

Elfquest New series #4: Windkin
Door: Barry Blair, Ben Harkins, Colin Chan en Richard Pini.

Inhoud: We zien hoe Windkin na zijn terugkeer uit het oerwoud van New Blood rondzwerft door de woestijn. Het Zonnedorp is verwoest en de mensen zwermen steeds verder uit. In de woestijn is een mensenkind verdwaald. Windkin vindt hem en brengt hem terug naar zijn dorp.

Eigen mening: De stijl van dit verhaal is heel goed bedacht. Het wordt namelijk gebracht als een verhaal dat een grootvader aan zijn kleinzoon vertelt terwijl ze onkruid aan het wieden zijn. De tekst komt maar op een paar plaatsen overeen met de plaatjes. Op deze manier blijft het onduidelijk of het verhaal echt gebeurd is of niet. Waarschijnlijk is deze opzet het werk van Richard Pini want we zouden bijna vergeten dat zijn inbreng in Elfquest altijd erg groot is geweest.


Elfquest character Windkin  

Elfquest New series #18: Windkin
Door: Barry Blair en Richard Pini.

Inhoud: Windkin vliegt in een niet nader gedefinieerde tijd zijn rondjes door het luchtruim. Als hij tijdens een storm gaat schuilen ontdekt hij iets vreemds: in een grot aan het water woont een trol die een zeeŽlf gevangen houdt. Natuurlijk probeert hij het elfenmeisje te bevrijden maar de trollen staan niet voor niets bekend om hun smidswerk: haar ketting blijkt onbreekbaar. Maar gelukkig komt de sleutel onder handbereik als ze gedrieŽn het hoofd bieden aan een groepje mensen dat hun aandeel in het vakmanschap van de trol komt opeisen. En zo kunnen ze aan het eind van het verhaal ieder hun weg gaan...

Eigen mening: Een prachtige vergelijking met de elementen water (het meisje), aarde (de trol) en lucht (Windkin). Hieruit blijkt maar weer eens dat Richard een goede schrijver is. En dat Barry Blair erbij tekent vergeven we hem van harte bij zo'n verhaal.

 
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide