ELFQUEST WOLFRIDER, DE SERIE

Artikel is geschreven door Hilde

In elk Wolfsong clubblad werden de Amerikaanse Elfquest uitgaven kort besproken. Hieronder vind je de besprekingen van de Elfquest serie Wolfrider hetgeen een verhaal is welke geheel gewijd is aan Bereklauw.
De afleveringen van
Wolfrider zijn verspreid over de diverse Elfquest series gepubliceerd. Voor meer informatie omtrent de comic uitgaven waarin deze serie is verschenen verwijs ik je naar de Elfquest Catalogus welke ook op deze website is te vinden.
Let op dat de besprekingen enigszins gedateerd zijn maar zeker nog wel zo leuk om te lezen!

Elfquest Character Bearclaw Wolfrider  

Elfquest New series #19: Wolfrider!
Door: Christy Marx en Wendy Pini.

Inhoud: Het nieuwe verhaal van Wendy Pini gaat over de vader van Snijer, Bereklauw. Een wolfrijder zoals je ze maar zelden tegenkomt! Niemand leefde zo wild en roekeloos en toch zo volgens de weg als hij. En niemand is zo koppig als hij als het gaat over regels. Bijvoorbeeld als een jonge wolfrijder mee wil om op beren te jagen. Daarvan kan geen sprake zijn, ook al is de jongeling een zeer bedreven jager en heet hij Sterkeboog. Maar hoe koppig hij ook is, er is er een die hem kan bepraten, zijn levensgezellin Vreugdeblad. En dus mag Sterkeboog mee op jacht..

Eigen mening: Er is nog niet zo veel van te zeggen na een aflevering, maar het verhaal begint veelbelovend. En over het leven van Sterkeboog kunnen we niet genoeg weten, nietwaar?


Elfquest Character Bearclaw Wolfrider  

Elfquest New series #27 en #29: Wolfrider!
Door: Christy Marx en Wendy Pini.

Inhoud: De laatste list van de mensen heeft het leven gekost aan de wolf van Bereklauw. Hij is buiten zinnen van verdriet en eist een antwoord, een aanwijzing van de Allerhoogsten. Dan verschijnt zwartpels, zijn nieuwe wolf. Hij ziet in de zwarte vacht van het dier een aansporing om meer geweld te gebruiken tegen de mensen. Wederom is het hard tegen hard.
De ouders van Hemelwijs komen om in de handen van mensen. Na alle jaren van geweld kan Vreugdeblad het niet meer aanzien, en zij keert zich uiteindelijk volledig af van Bereklauw. Zij houdt dit vol tot Bereklauw haar beveelt met hem mee te gaan om op een oude, gevaarlijke beer te jagen. Als zij het beest overmeesterd hebben, gebeurt waar ze na zoveel jaren niet meer op gerekend hadden: erkenning! Uit deze verbintenis zal Snijer voorkomen, bloed van tien hoofdmannen..
.

Eigen mening: We hebben lang moeten wachten, maar daar was het dan: het volledige verhaal van de erkenning van Bereklauw en Vreugdeblad. Mooi verteld, en prachtig in beeld gebracht. Het enige minpuntje aan dit verhaal is dat het in de toekomst waarschijnlijk niet meer door Wendy getekend zal worden..


Elfquest Character Bearclaw Wolfrider  

Elfquest New series #31 en #33: Wolfrider!
Door: Christy Marx en Jeff Zugale.

Inhoud: De winter voor Snijers geboorte is de strengste die de wolfrijders in lange tijd hebben meegemaakt. Bereklauw vindt dit de kans om de mensen aan te vallen, als ze op hun zwakst zijn. Een grote groep wolfrijders valt het mensenkamp aan maar dat is leeg. Blijkbaar konden de mensen de koude niet aan en zijn ze vertrokken. Snijers jeugd verloopt dan ook veel zorgelozer dán zijn ouders ooit hadden kunnen denken. Hij hoort wel de verhalen over mensen, maar de veIvelendste stukken worden weggelaten. Als hij dan ook na twaalf jaar opeens oog in oog staat met een klein meisje, is hij niet erg onder de indruk. De reactie van zijn stam is heel anders. De regels worden strenger (niemand mag bij daglicht weg), en iedereen is weer op zijn hoede. De mensen denken in eerste instantie dat de elfen ook uit het bos verdwenen zijn. Tot ze de langtand vinden, waarvan Roodlans zijn hoofdman gered heeft.

Eigen mening: Deze afleveringen zijn getekend en geïnkt door ene meneer Zugale. Een vooruitgang is het zeker niet, maar blijkbaar heeft Wendy het drukker met andere dingen...

Ter aanvulling: Een vervolg op deze serie is verschenen in "Elfquest Reader's Collection deel 9a".


Elfquest Character Bearclaw Wolfrider
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide