GOEDBOOM (Goodtree)

Artikel is geschreven door Jennifer

Goedboom, de boomvormer, nummer acht in de lijn van Wolfrijdershoofdmannen.
Een elf, een vrouw, dochter van Stormlight en Looier (Tanner). Onzeker, bang voor verantwoordelijkheid en dwang. Maar na de dood van haar geliefde vader -en hoofdman moest ze al haar angsten overwinnen. Helaas leek ze meer op haar moeder dan ze zelf wilde en ging haar acceptatie van het hoofdmanschap niet zo gemakkelijk als haar stamleden het wilden. In het begin weigerde ze het hoofdmanschap op zich te nemen. Ze kon het niet, ze was nog jong en haar zielnaam lag nog diep verborgen in haar onderbewustzijn. Dat was wat ze als eerste zou moeten overwinnen. Als ze er in slaagt haar verborgen zielnaam te vinden is dit een geestelijke bevrijding voor haar. Ze raakt de zielen van haar ouders en alle angst en twijfels die ze had over haar vader en moeder verdwijnen.

Elfquest character Goodtree
Met het vinden van haar zielnaam openbaren zich ook de krachten van een boomvormer en met goede hoop op de toekomst neemt Goedboom de zware leidersplicht op zich.
In haar leven spelen twee elfen een grote rol; Lionleaper, een sterke, nuchtere jager en Acorn, de zanger van de elfenstam. Met z'n drieŽn vormen ze een kleine hechte familie, vol liefde en geluk. Helaas zorgt de "vloek" van erkenning voor problemen tussen de drie. Goedboom en Lionleaper erkenden elkaar nadat Lionleaper gewond was geraakt. Maar Goedboom haat het om ergens toe gedwongen te worden en helaas is dat precies wat erkenning inhoudt. Om deze reden en om Acom geen pijn te doen proberen deze twee elfen hun ontdekking verborgen te houden. Dit proberen ze door bij elkaar weg te blijven, maar de ouderen in de stam hadden al vrij snel door wat hun hoofdvrouw en haar geliefde scheelden. Ze hadden het vaker gezien. Acom, bedroefd, maar sterk van mening dat er wat gedaan moest worden aan de situatie, komt zijn geliefde en zijn vriend tegemoet in de strijd tegen erkenning. Hij haalt ze over om ten goede van de stam toe te geven aan de drang van erkenning.
Uit deze erkenning wordt Speedwell, dochter van Goedboom en kleindochter van Stormlight geboren. In uiterlijk, maar vooral in karakter lijkt deze elf op Stormlight. Ze is koppig en opstandig en ze betwist regelmatig haar moeders leiderschap.
Net als haar grootmoeder krijgt ze op zeer jonge leeftijd een kind, een zoon, Spark. Ze weet niet precies hoe ze met de jonge Wolfrijder om moet gaan, maar voor ze oud genoeg is daar achter te komen sterft Speedwell door toedoen van de mensen. Ze redt het leven van haar moeder -en hoofdvrouw en laat hiermee zien wel degelijk de kwaliteiten van een hoofdman te bezitten.
Goedboom belooft haar stervende dochter dat ze Spark groot zal brengen en een goede jager van hem zal maken.
Na dit incident met de mensen leidt Goedboom haar troep weg naar een veilige plek die de elfen later de borg zouden noemen en waar latere Wolfrijders beschutting zochten en vonden in de vaderboom.
 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide