HEMELSVUUR (Huntress Skyfire)

Artikel is geschreven door Jennifer

Hemelsvuur, de vijfde in de rij van hoofdmannen.
Na Tweespeers waanzin kreeg zijn halfzuster, Hemelsvuur, de leiding van de Wolfrijders in handen. Het was haar taak om de Wolfrijders weg te leiden naar andere gronden en ze weer hun gewone leven terug te geven. Als dochter van de mooie elf Rookpluim, die Prooijager ooit erkend had, wist ze in haar kinderjaren niet precies wie haar vader was, maar al snel werd duidelijk dat ze de kwaliteiten had van een Wolfrijderhoofdman.

Elfquest character Huntress Skyfire
Zelfs nog voordat ze wist wie haar vader was lag ze regelmatig met Tweespeer overhoop en daagde ze hem regelmatig uit. Pas nadat Tweespeer was weggetrokken met een deel van de elfengroep kreeg zij de leiding in handen. Het was niet makkelijk om het leven van de Wolfrijders te veranderen, zeker niet omdat er nog steeds pure elfen bij de stam leefden, hetgeen voor conflicten zorgde.

De jaren na het verdwijnen van Tweespeer waren in verhouding zeer rustig geweest, maar een vreemde elf zou voor moeilijkheden zorgen; Na een nachtelijke jacht samen met haar wolf lag Hemelsvuur uit te rusten in het gras toen ze plots een gezang hoorde. Het was zeker geen mensengezang, want het was vol magie en oude herinneringen uit het elfenverleden. Bijna bedwelmt door het lied volgde ze de vreemde klanken. Ze wilde de persoon zien, maar terwijl ze hem of haar probeerde in te halen verdween de stem. Bijna elke dag hoorde ze de stem en volgde ze het, maar nooit kreeg ze de elf te zien, dan alleen in haar dromen. Tot op een dag in een sneeuwstorm. Ze trof hem ijskoud, samen met een wolf aan. Een uitgestotene. Ze keken elkaar aan en ook al waren zijn gedachten ver weg gebeurde er iets tussen hen, erkenning. Ondanks dat Hemelsvuur er moeite voor moest doen, voldeden ze aan de eisen van erkenning. Hemelsvuur is als het ware haar hart kwijt aan deze dromer, maar ze beseft dat ze deze vreemdeling niet mee naar de stam kan nemen, ze zouden hem nooit accepteren en hem verjagen. Toch probeert ze het, ze neemt haar geliefde mee, maar zoals verwacht willen de Wolfrijders hem niet accepteren. Toch zet Hemelsvuur haar zin door. Velen van de stam dagen haar uit, maar ze verslaat hen en ze blijft hoofdman.
Droomzanger (Dreamsinger), zoals Hemelsvuur haar geliefde heeft genoemd, voelt dat hij niet welkom is en verdwijnt weer in het woud. Daar wordt hij aangevallen door een elf, genaamd Steenwerper (Stonethrower), een lid van Tweespeers groep. Deze elf duwt Droomzanger van een klif af. Hemelsvuur vindt hem, maar heeft geen tijd om te treuren, want de elf valt haar nu aan. Maar voordat hij haar echt kwaad kan doen, valt de wolf van Droomzanger aan en verscheurt hem.

Uit de erkenning van Hemelsvuur en Droomzanger wordt een meisje geboren, Nachtster (Nightstar). Zij is het evenbeeld van haar vader, zwart haar, vol magie en altijd verstoort ze het lied van de wolf. Haar moeders stamgenoten vinden haar vreemd en wantrouwen haar. Hemelsvuur is bang dat haar dochter, als ze wat ouder zal zijn, verstoten zal worden door de stam, maar Nachtster merkt het met op en leeft haar eigen leventje. Pas als de stam na vele omzwervingen, jaren later bij de plek aankomt waar Droomzanger zijn dood vond, gebeurt er iets vreemds met Nachtster, men weet niet wat, maar al haar magie verdwijnt uit het kleine jong en het enige dat ze nog heeft is het lied van de wolf dat brandt in haar ogen.
Ook al heeft Nachtster lang geleefd, het was niet zij die haar moeder op zou volgen als hoofdman. Dat zou Vrijvoet (Freefoot) zijn, maar zijn tijd moest nog komen...

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide