HOOGOOG (Eyes-High)

Artikel is geschreven door Richard

Hoogoog was de moeder van Hemelwijs en levensmaat via erkenning van Leisteen.
Zoals haar naam al aangeeft werd ze bijna gehypnotiseerd door de schoonheid van de hemel. Tijdens haar zwangerschap van Hemelwijs had ze een plek uitgekozen in de hoogste top van de hoogste boom van het bos. Het was erg belangrijk voor haar dat haar zoon zo dicht mogelijk bij de sterren geboren werd in het gezelschap van haar levensmaat Leisteen. Haar wens ging jammer genoeg niet door toen zij en Leisteen werden aangevallen door mensen. Leisteen werd voor de ogen van Hoogoog vermoord, de schok hiervan bracht Hoogoog in bevalling. Onmogelijk om te ontsnappen door het gewicht dat zij mee droeg van haar kind werd ze gevangen genomen door twee jonge mensen.

Elfquest character Eyes High
Met dat beetje medelijden dat de twee jonge mensen die haar gevangen genomen hadden nog hadden realiseerden zij zich dat 'de geest' zwanger was en konden zij het niet aanzien dat beide zouden sterven.

Bang voor de wraak van hun stam vluchten zij met Hoogoog op een vlot, weg van de menselijke stam. Op dit vlot, totaal uitgeput beviel Hoogoog van Hemelwijs. Met haar laatste krachten bundelde zij Hemelwijs in haar leren geoliede doek en zende zij voor een laatste maal naar haar stamleden. Terwijl Hoogoog stierf gaf ze haar zoon Hemelwijs een tweede kans tot leven door hem af te laten drijven langs de rivier om daar gevonden te worden door haar stam.

Hoogoog droeg groen en bruine kleding met een nekstuk gemaakt van een groene riem die bij elkaar werd gehouden door een enkele kraal.
Haar ogen waren helder blauw en haar zongekleurde haren werden naar achter gehouden door een hoofdband die versierd was met vormen van leer en kwastjes.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide