OVERIGE ELFENSTAMMEN

Artikel is geschreven door Tom

Het is niet uitgesloten dat zich naast de reeds bekende elfenstammen nog andere elfen bevinden op de wereld van de twee manen. In de Hidden Years reeks vinden Amber en haar volgelingen een zonderlinge elf, Teir genaamd, en het is dus heel goed mogelijk dat er nog meer van zulke ťťnlingen of kleine groepjes op de globe rondlopen.
In 1985 verscheen het Elfquest Roleplaying Game supplement "Sea Elves" waarin de mogelijkheid werd gecreŽerd dat er zich ZeeŽlfen bevonden op de wereld van de twee manen. Naar aanleiding van dit verhaal verscheen in 1993 het eerste deel van de Wavedancers serie waarin ZeeŽlfen de hoofdrol speelden. Hoewel het er op leek dat deze elfen ooit de Wolfrijders zouden gaan ontmoeten, en hoewel het een zeer sterk verhaal was, zijn Wendy en Richard Pini toch van dit idee afgestapt. Echter met het verschijnen van de nieuwe serie van de Wavedancers, waarin andere ZeeŽlfen de hoofdrol spelen, is er weer hoop -en het is nu wel heel erg onwaarschijnlijk dat deze groep elfen zich nooit zullen vertonen naast de Wolfrijders.

Elfquest character

Het is ook niet uitgesloten dat er zich, naast het Zonnevolk, nog andere elfen in de woestijn ophouden; Elfen die zich niet ophouden bij ťťn oase, maar als nomaden rondtrekken door de woestijn, rijdend op zwoets.
Er steekt een verhaal achter dit idee en dat is dat sommige Elfquest fans na het lezen van album nummer negen, waarin het waarschijnlijk stoffelijk overschot van Rayek werd gevonden, bij zichzelf dachten dat dit niet Rayek, maar een lid van een andere elfenstam, die zich ophoudt in de woestijn, zou kunnen zijn, en dat deze elf daar was begraven door zijn stamleden.
Ze bleken gelijk te hebben dat het niet Rayek was, maar hadden ongelijk voor wat betreft de nieuwe stam.
Elfquest characters

Natuurlijk kan je zo lang doorgaan met gissingen waar zich elfen zouden kunnen bevinden; Toendra-elfen die zich voortbewegen op rendieren, Heide-elfen, elfen die evenals de Trollen onder de grond zijn gaan leven of misschien wel Tarzan elfen die samenleven met apen …

Wie weet wat Wendy en Richard Pini nog allemaal voor ons in petto hebben. Hopelijk houden ze nog wel wat onderwerpen over voor ons fans waarover we nog wat kunnen speculeren.

Elfquest characters

Elfquest characters

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide