PROOIJAGER (Preypacer)

Artikel is geschreven door Jennifer

Prooijager, die toen nog de naam Pruimpit droeg vanwege de pitten die hij bij zijn slinger gebruikte, werd al jong hoofdman van de gemengde elfengroep. Dat was iets waarop hij nooit gerekend had, vanwege zijn rustige aard en omdat hij niet echt goed in jagen was. Maar toen zijn moeder omkwam bij een aanval op een groep Allos en daarbij enkele van de beste jagers met zich meenam de dood in, was hij de enige die een manier wist om de Allos te doden. Toen hij dit bewezen had accepteerde het groepje elfen hem als hoofdman. Hij was in staat om de hele stam te redden doordat hij een hele speciale manier van jagen had ontwikkeld met zijn wolf. Pruimpit kon namelijk mentaal beter in contact komen met dieren dan met zijn eigen soort. Doordat hij niet zo goed kon jagen was hij gedwongen om een heel sterke band te vormen met zijn wolf en met hem samen te werken. Door zijn mentale relatie met de dieren kon hij van tevoren precies weten hoe zijn prooi zou gaan reageren en daarom was hij zeer succesvol in de jacht. Maar zijn stamgenoten geloofden niet zo in zijn manier van jagen en ze beweerden dat hij, zoals altijd, geluk had gehad.

Elfquest character Preypacer
Toen hij de plaats van zijn moeder innam, nam hij meteen een andere naam aan, zijn nieuwe naam zou Prooi-Jager zijn.
Hij was ondanks, dat hij niet zo goed met zijn eigen soort mentaal kon communiceren of goed met wapens kon omgaan, één van de beste jagers die ooit geleefd heeft.

De derde hoofdman was een doodgewone, niet erg aantrekkelijke elf. Volgens sommige was hij zelfs een beetje simpel, maar hij had een levensgezellin die hem ondanks alles steunde. Zachtvoet (Softfoot) was een zachtaardige, donkerharige elf die een lichte handicap aan haar benen had, maar op haar rijdier en met haar speer was ze een medogenloze jager. Maar zij was niet de erkende gezellin van Prooijager. De elfenvrouw die Prooijager erkend had was een elf die niet veel met hem te maken wilde hebben. Ze was één van de mooiste vrouwen van de stam en droeg de naam Rookpluim (Wreath). Na de erkenning schonk ze het leven aan een dochter, aan Hemelsvuur. Zachtvoet daarentegen kreeg een zoon, genaamd Snelspeer (Swift Spear), die hetzelfde wapen hanteerde als zijn moeder en later de naam Tweespeer (Twospear) zou aannemen en de lijn van zijn vader zou opvolgen als hoofdman.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide