ROODLANS (Redlance)

Artikel is geschreven door Tom

Spoorzoeker, verzamelaar, boomvervormer, levensgezel van Schemering, vader van Tyleet.
Leeftijd: rond de 600 jaar, sterfelijk.
Zielnaam: Ulm

Roodlans is het type dat heel gemakkelijk bedrogen zou kunnen worden. Door zijn zachte karakter en kwetsbaarheid is het verstandig een oogje op hem te houden.
Niet dat Roodlans een warhoofd is maar hij is verre van agressief. Hij denkt veel aan andere personen en dingen en is een beetje te goed gelovig.
Je zou denken dat zijn mildheid hem een lage en niet veel betekende plaats opgeleverd heeft in de wolfrijdersstam (bij wijze van spreke; voor de wolfrijders is elk lid van de stam even belangrijk als de hoofdman zelf). De waarheid ligt echter totaal anders, hij 'bekleedt een hoge functie' onder de wolfrijders, dit komt natuurlijk vooral omdat hij één van de weinige magiegebruikers is. Zijn plantvormende krachten zijn zodanig gegroeid in de zeven jaar dat hij in Zorgeloos heeft gewoond dat hij zich bewust voelt dat hij van groot belang is voor de welzijn en comfort van zijn stam. Wanneer hij letterlijk in de hoek gedreven wordt blijkt deze vriendelijke verzamelaar zichzelf, en anderen, heel goed te kunnen verdedigen. Dit is dan ook de reden dat Bereklauw zijn naam veranderd heeft van Roodspoor in Roodlans (zie voor dit verhaal het album "de wereld van Elfquest"). Diep van binnen blijft Roodlans echter de pacifist en verzorger die hij altijd geweest is.

Elfquest character Redlance
Hij heeft één dochter, Tyleet, die geboren is door een zelf veroorzaakte erkenning met Schemering. Hun liefdesverhaal is als een goede bodem om een legende van te maken...

De kleren van Roodlans bevatten meestal zijn favoriete plantenkleuren; groen en bruin. Zijn diep groene ogen maken het plaatje kompleet. Op zijn kleding is vaak een bladvorm aangebracht.
Roodlans draagt zijn rode haarbos los, met uitzondering van twee staarten die langs zijn gezicht vallen. Een gouden hoofdring houdt het haar op de plaats. Een soortgelijke ring draagt hij op zijn rechter arm.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide