SCHEMERING (Nightfall)

Artikel is geschreven door Tom

Jaagster, strijder, verkenner, beschermer, Roodlans levensgezel, mogelijke dochter van Bruinbes (Brownberry) en Langtak (Longbranch).
Leeftijd: Rond de 500 jaar, sterfelijk.
Zielnaam: Twen

Hoe zo'n hoeveelheid impulsen in zo'n onvervalste vrouw terecht kunnen komen is één van de leuke bijkomstigheden van Schemering. Ze zou niet twee keer na hoeven te denken om een beer neer te halen met alleen een dolk in haar hand. Toch is dit dezelfde vrouw die in het maanlicht naakt danst met Leetah en al de andere Wolfrijders die mee willen doen. Dit is de vrouw die zo erg smachtte naar het moederschap dat ze Leetah een erkenning met Roodlans liet opwekken.
Als strijder is Schemering te vertrouwen, maakt ze geen acties die niet te volgen zijn, is ze moedig en zeer agressief. Als beschermer van haar gezin, zowel Roodlans als haar moeilijk verworven dochter, is Schemering teder, tolerant en bemoedigend. Ze geeft haar geliefden de mogelijkheid om te doen wat ze menen moeten te doen en dringt niet haar opvattingen aan hun op. In haar grootste uiting van liefde was Schemering bereidt haar persoonlijke barrières te laten zakken en haar zielnaam aan Roodlans te geven en zijn naam in ruil te vragen. Er kan gezegd worden dat Schemering het hoofd van het gezin is, wanneer zij 'kikker' zegt springt Roodlans, niet omdat ze hard is voor haar familie maar omdat ze dit respect en vertrouwen gewonnen heeft.

Elfquest character Nightfall
Gezien het feit dat het leeftijdsverschil tussen Tyleet en Schemering nu vrijwel nihil is bestaat er geen moeder/dochter relatie meer, maar houden beide vrouwen er een diepgaande vriendschap op na.

Geboren op bijna hetzelfde ogenblik als Snijer (Snijer was vroeger het speelkameraadje van Schemering) is Schemering meer dan alleen de enige vrouwelijke generatiegenoot van haar hoofdman. Ze aanbid hem en, voor een tijdje, vormden zij, Roodlans en Snijer een trio toen Snijers familie verdween met het paleis.
De diepgaande relatie die Schemering met Snijer heeft heeft ze zeker ook met Leetah. Schemering is de beste vriendin van Leetah aan wie zij veel te danken heeft. Twee maal heeft Leetah bijgedragen om het leven van Schemering 'zinvol' te maken. De eerste keer heeft Leetah het leven van Roodlans gered in de woestijn toen alles verloren leek voor Roodlans en Schemering. Jaren later heeft Leetah één van haar grootste dromen verwerkelijkt door haar genezende krachten te gebruiken voor het forceren van erkenning waardoor Schemering het leven kon geven aan haar dochter, Tyleet.

Schemering draagt meestal groene, oranje en bruine kleren. Haar lange, honing gekleurde haren zijn meestal bedekt door een sjaal. Haar ogen zijn groen-goud.
Ze draagt gouden oorringen en een gouden nekring waaraan een kleine veer is bevestigd. Haar wapen is een boog die door haar levensgezel is gemaakt.

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide