WENDY PINI IN DE SILVER SURFER

Artikel is vertaald door Hilde

Een tijdje geleden hebben we beloofd om de brief van Wendy aan de strip Silver Surfer te plaatsen en nu is het dus zover. Door deze brief kwam het eerste contact tussen haar en Richard tot stand!

Beste Stan en John,

Ik wil even zeggen dat Silver Surfer tot nu toe erg leuk is en veel beter dan de beste pogingen van jullie concurrenten. Het tekenwerk, de inkleuring en het verhaal zijn uiterst boeiend. Maar Stan, mijn beste, goede vriend, wat voor bittere trek van melancholie verschuilt zich in de kronkels van uw immer heilige hersenpan? Ik geloof in heroïsch lijden, maar dit slaat nergens op! Realiseer je je wel dat jouw Silver Surfer naar alle redelijkheid overleden zou moeten zijn door een gebroken hart? Er is nog een gelegenheid geweest dat een man die liefde zo waardig was werd afgewezen, maar dat is ongeveer 2000 jaar geleden. Het menselijk ras moet toch iets aan tolerantie gewonnen hebben de afgelopen 20 eeuwen!
In de Silver Surfer, meer dan in elk van je andere strips -zelfs de Hulk- zet je de mensheid neer als vreselijk zelfzuchtig, laf, ongelooflijk wreed en onwetend. Stan, ik hoop dat dit niet de werkelijke mening is die je over 'ons mensen' hebt, maar meer de overdreven interpretatie die de arme gefrustreerde Silver Surfer heeft ontwikkeld. Als dat zo is, dan is het een stukje vakmanschap van jou. Maar als je echt gelooft dat de mensheid zo zou reageren op een ongewone situatie, dan raad ik je aan Surfjes plank te lenen en je vriendelijke buurtanalist op te zoeken! Ik realiseer me dat alles rond een superheld groots is; zijn uiterlijk, zijn omgeving en zelfs de manier waarop mensen op hem reageren. Maar Stan, alsjeblieft, laat Alicia's geruststellende woorden aan de Surfer over de potentiŽle goedheid van de mens niet vergeten worden. Mensen kunnen heel aardig zijn!

Wendy Fletcher.

ANTWOORD VAN STAN- EN JOHN'S KANT: Zoals uit jouw eigen brief wel blijkt, Wendy! Maar in ieder geval, de ontwikkelingen in dit nummer hebben je laten zien dat niet alle mensen wantrouwig zijn tegenover onze held, en we zijn zeker Alicia's wijze woorden niet vergeten! We laten simpelweg elk verhaal en elke situatie zichzelf vormen en als het menselijk ras er niet zo goed vanaf komt, laten we de splinters gewoon vallen en we zien wel of de mensheid het de volgende keer beter doet! Okay, meisje?

 

www.elfquest.be

all Elfquest characters, stories, logos, situations and their distinctive likenesses are copyright and trademark by WaRP Graphics - Worldwide